Εκατομμύρια είχαν δει το μήλο να πέφτει, αλλά μόνο ο Νεύτων ρώτησε γιατί. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Οι αντίπαλοι του Μακρόν ελπίζουν ότι «λαοθάλασσες» διαδηλωτών θα συγκεντρωθούν σήμερα σε όλη τη χώρα

26 Μαΐου, 2018

«Λαοθάλασσες» με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους αναμένονται σήμερα στο Παρίσι και την επαρχία μετά την πρωτοφανή έκκληση περίπου εξήντα συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων και ενώσεων για πραγματοποίηση διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απαντά εκ των προτέρων ότι «αυτό δεν θα τον σταματήσει».

Αυτό το «σούπερ πάρτυ για τον Μακρόν», όπως το αποκάλεσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν εκτιμώντας ότι η κινητοποίηση θα είναι «μαζική», οργανώνεται από την Attac και το ίδρυμα Copernic, συνασπίζοντας την αριστερά της αριστεράς (Ανυπότακτη Γαλλία, αλλά και Κομμουνιστικό Κόμμα, Ευρωπαίοι Οικολόγοι- Πράσινοι, Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα…), συνδικάτα (CGT, συνδικάτο δικαστών, Solidaires, Sud PTT, Unef…) και ενώσεις (Les Amis de la terre, Mouvement de la paix, La sante n’est pas une marchandise…).

Το κόμμα Εργατική Πάλη (Lutte ouvriere), που έχει οργανώσει χωριστή διαδήλωση, καλεί σε «έναν νέο Μάη του ’68» κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο Παρίσι, η διαδήλωση, η οποία δεν θα έχει κεφαλή ίσως για να μην θιγούν ευαισθησίες, θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de l’Est με κατεύθυνση την πλατεία της Βαστίλλης, περνώντας από την πλατεία της Δημοκρατίας. Όπως και στο «πάρτυ για τον Μακρόν» της 5ης Μαΐου, ένα άρμα θα ανοίξει τη διαδήλωση και θα ακολουθήσουν μια πορεία «πολιτών», τα συνδικάτα, οι ενώσεις και τέλος τα κόμματα.

Read previous post:
Γ. Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει ξανά τις προοδευτικές δυνάμεις στο σύνολό τους

«Το δίλημμα, πρόοδος ή συντήρηση είναι διαχρονικό και καταλαμβάνει το σύνολο του πολιτικού συστήματος» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα...

Close