Δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη, όσο ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί με ένα μαχαίρι ή ένα όπλο και να εξοντώσει όσους είναι πιο αδύναμοι από αυτόν. Issac Bashevis Singer

Οι αντίπαλοι της Φένιας Τζέλη στο Τόκιο

Η φωτογραφία της Φένιας Τζέλη με την ελληνική σημαία να κυματίζει πάνω από τους ώμους της, δεσπόζει στο βασικό θέμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (World Taekwondo), με αφορμή την ολοκλήρωση του προ-ολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης που διεξήχθη στη Σόφια. Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες πήρε χθες, Σάββατο 8/5, πανηγυρική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σημειώνοντας τρεις νίκες απέναντι σε αντιπάλους με μεγάλες αγωνιστικές περγαμηνές, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο επίτευγμά της.

Στα αξιοσημείωτα της προ-ολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης, είναι αν μη τι άλλο η παρουσία 15 χωρών στις προκρίσεις, από τα συνολικά 16 «εισιτήρια» που δόθηκαν στη διοργάνωση. 

Η Τζέλη γνωρίζει ήδη τις 13 από τις συνολικά 15 αντιπάλους της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, αφού για την ολοκλήρωση του παζλ της κατηγορίας των -57 κιλών, απομένει και το προ-ολυμπιακό τουρνουά της Ασίας (21-22 Μαϊου, Αμάν). Η δις χρυσή Ολυμπιονίκης και κάτοχος του τίτλου, Τζέιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία), είναι το μεγάλο όνομα μεταξύ των 14 αθλητριών που έχουν ήδη προκριθεί.

Συνολικά, πέντε αθλήτριες από την Ευρώπη θα είναι παρούσες στη συγκεκριμένη κατηγορία, με την Ρωσίδα Κουντάσοβα να αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας της.

Οι 14 αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Τζόουνς (Μ. Βρετανία), Αχ-Ρέουμ (Νότια Κορέα), Γιαμάν (Τουρκία), Κουντασόβα (Ρωσία/Ανεξάρτητη), Παρκ (Καναδάς)
ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ ΚΑΤΑΤΑΞΗ : Λιγιούν (Κίνα)
ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΖΕΛΗ (ΕΛΛΑΔΑ), Ανταμκίεβιτς (Πολωνία)
ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΦΡΙΚΗΣ : Λάαραγ (Μαρόκο), Μπεν Γεσούφ (Νιγηρία)
ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΩΚΕΑΝΙΑΣ : Χίμερ (Αυστραλία)
ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ : Αγκουίερε (Χιλή), Ζόλοτιτς (ΗΠΑ)
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ : Μάγιου Χαμάντα (Ιαπωνία)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ