Η συγχώρεση οφείλεται συχνά στην γενναιοδωρία, αλλά εξίσου συχνά και στην έλλειψη μνήμης. Alfred Capus, 1858-1922, Γάλλος συγγραφέας

Οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα επηρεάζουν την ευρωπαϊκή αγορά

7 Μαΐου, 2018

Οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των όγκων στην ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα καθώς κάποιες εταιρίες κατευθύνουν τα προϊόντα τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε εφημερίδα ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης χάλυβα. 
«Τους τρεις πρώτους μήνες (του 2018), οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 139% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αυτές από την Τουρκία κατά 76%» δήλωσε ο Χανς Γιούργκεν Κέρκχοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung που δημοσιεύθηκε σήμερα. 
Ο ίδιος κάλεσε την ΕΕ να εφαρμόσει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει την αθρόα εισροή ξένου χάλυβα στην ευρωπαϊκή αγορά, επιβάλλοντας, για παράδειγμα, τα δικά της ανώτατα όρια ή δασμούς. 
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάρτιο την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τις εισαγωγές από την Κίνα, που, όπως υποστηρίζει, έχουν οδηγήσει σε πτώση τις τιμές και έχουν οδηγήσει εκτός αγοράς αμερικανικές εταιρίες. Έχει παρατείνει την προσωρινή εξαίρεση από τους δασμούς για την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό έως την 1η Ιουνίου, αλλά η ΕΕ έχει ζητήσει τη μόνιμη εξαίρεσή της.