Δεν πρέπει να καταστρέφουμε αυτά που έχουμε και να επιθυμούμε αυτά που δεν έχουμε, αλλά να θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε ήταν αυτό που κάποτε ευχόμασταν. Επίκουρος, 341-270, π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα επηρεάζουν την ευρωπαϊκή αγορά

7 Μαΐου, 2018

Οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα έχουν οδηγήσει σε αύξηση των όγκων στην ευρωπαϊκή αγορά χάλυβα καθώς κάποιες εταιρίες κατευθύνουν τα προϊόντα τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε εφημερίδα ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης χάλυβα.

«Τους τρεις πρώτους μήνες (του 2018), οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 139% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αυτές από την Τουρκία κατά 76%» δήλωσε ο Χανς Γιούργκεν Κέρκχοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο ίδιος κάλεσε την ΕΕ να εφαρμόσει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει την αθρόα εισροή ξένου χάλυβα στην ευρωπαϊκή αγορά, επιβάλλοντας, για παράδειγμα, τα δικά της ανώτατα όρια ή δασμούς.

 

Το πλήρες τηλεγράφημα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Πτώση του δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix για την ευρωζώνη

Επιδείνωση για τέταρτο συνεχή μήνα σημείωσε τον Μάιο το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο...

Close