Πολιτική είναι η τέχνη να μοιράζεις την πίτα με τέτοιο τρόπο, ώστε ο καθένας να πιστεύει ότι πήρε το καλύτερο κομμάτι - Couve De Murville

Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε ζωντανή μετάδοση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιλίου

Τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από τους ναούς της πόλης, θα μεταδώσει ζωντανά ο Δήμος Ιλίου. Μετά την απόφαση η τέλεσή τους να γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού, η δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία για τη μετάδοσή τους μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της (ilion.gr). 
Οι μεταδόσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 12 Απριλίου και θα είναι κάθε μέρα από διαφορετικό ναό, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους περισσότερους δημότες να παρακολουθήσουν και τη λειτουργία της ενορίας τους. Έτσι, την Κυριακή η αρχή θα γίνει από τον ναό της Αγίας Αικατερίνης, τη Μεγάλη Δευτέρα από τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, τη Μεγάλη Τρίτη από τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου, τη Μεγάλη Τετάρτη από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, τη Μεγάλη Πέμπτη από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη Μεγάλη Παρασκευή από τον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας και το Μεγάλο Σάββατο από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 
«Φέτος, η εβδομάδα των Παθών θα είναι εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη φορά, καθώς τα μέτρα απαγόρευσης δεν επιτρέπουν τη συνάθροιση σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, συνεπώς και στις εκκλησίες. Ο Δήμος Ιλίου θέλησε να δώσει τη δυνατότητα, σε όσους πιστούς το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, εκ περιτροπής, από όλους τους ναούς του δήμου μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και πρόσθεσε: «Με αίσθημα σεβασμού στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών, το οποίο είναι ιδιαίτερα ισχυρό τις άγιες αυτές ημέρες».
 

Read previous post:
«Να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμοι»

Για το νέο πρόγραμμα έργων, δράσεων ανάπτυξης και αλληλεγγύης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, "Αντώνης Τρίτσης", που αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5...

Close