Πολιτικός είναι κάποιος που διαιρεί τους ανθρώπους σε δυο τάξεις: σε υποχείρια και σε εχθρούς. Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Οι “12 Θεοί” του Ολύμπου σε… κάψουλα

Από τη Μέση Ανατολή μέχρι και τις ΗΠΑ κι από την Ευρώπη ώς και τις Σκανδιναβικές χώρες, θα μπορεί κάποιος να…. πιει στο ποτήρι του τους 12 Θεούς του Ολύμπου! “Συμπυκνωμένοι” σε μια …κάψουλα έχουν ως στόχο να κατακτήσουν -με “όχημα” τις μηχανές καφέ- όσους καταναλωτές ανά τον κόσμο πιστεύουν στη “μαγεία” και τη θεραπευτικότητα των ελληνικών βοτάνων. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, την πρωτοποριακή κάψουλα με χαρμάνια ελληνικών βοτάνων, που είναι συμβατή με μηχανές καφέ “Νεσπρέσο” και τη δημιούργησε μετά από τρία χρόνια δουλειάς, η ελληνική εταιρεία “12Gods”, με “εμπνευστή” τον πτυχιούχο ανθοκομίας, Φίλιππο Ζεμπίλα.

    Ντεμπούτο το καλοκαίρι για… “Μίνθη”, “Ζευς”, “Αφροδίτη” και “Έρως”    
    Ο σαρανταδυάχρονος Φίλιππος Ζεμπίλας, που έχει ως στόχο στόχο τα ελληνικά βότανα να μπουν και πάλι στη σύγχρονη διατροφική αλυσίδα, με αφορμή και την κατακόρυφη άνοδο, σε ποσοστό άνω του 200% την τελευταία 10ετία, των καλλιεργούμενων εκτάσεων με βότανα στην Ελλάδα, γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην ελληνική αγορά οι πρώτοι τέσσερις κωδικοί της εταιρείας “12Gods”. Πρόσθεσε δε ότι “σε δεύτερο χρόνο θα κυκλοφορήσουν άλλοι οκτώ κωδικοί, που θα αφορούν σε νέες γεύσεις τσαγιού, αλλά και σε παλαιότερες που θα είναι όμως εμπλουτισμένες με μπαχαρικά και άλλα βότανα”. 

    Οι πρώτοι τέσσερις κωδικοί που θα κυκλοφορήσουν εντός του φετινού καλοκαιριού είναι σύμφωνα με τον κ. Ζεμπίλα οι “Μίνθη” (μέντα, ίξος, μολοχάνθη και μάραθος), που αποτελεί ένα δυνατό ρόφημα με έντονη γεύση που -κατά τον ίδιο- ηρεμεί και διεγείρει την αντίσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, “Αφροδίτη” (ιβίσκος, φασκόμηλο, λουϊζα, κακουλέ), ένα πλούσιο, χαλαρωτικό ρόφημα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθά στον έλεγχο του μεταβολισμού και του βάρους, “Ζευς” (τσάι Ολύμπου, Ευκάλυπτος, χαμομήλι, θυμάρι, τσουκνίδα), ένα δυνατό ρόφημα με πλούσια γεύση που στόχο έχει να θωρακίσει τον οργανισμό και να θωρακίσει την άμυνά του και  “Έρως” (δίκταμο, τριβόλι, τσουκνίδα, μέντα, γλυκάνισος, τζίνγκο μπιλόμπα, μαϊντανός), ένα ήπιο ρόφημα με απαλή γεύση, που προσδίδει ενέργεια και τονώνει τον ανθρώπινο οργανισμό, έχει αφροδισιακές ιδιότητες και διεγείρει τη λίμπιντο”.

     Στο μεταξύ, προτού καν κυκλοφορήσει η κάψουλα με ελληνικά βότανα της 12Gods στην ελληνική αγορά, “έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον εκπροσώπων μεγάλων δικτύων διανομής και αλυσίδων του εξωτερικού, για την απόκτηση και εξαγωγή της…καινοτόμου κάψουλας”, επισήμανε ο κ. Ζεμπίλας, προσθέτοντας ότι ήδη “ενδιαφερόμενοι από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Σκανδιναβία και Αμερική, είναι σε αναμονή της διαμόρφωσης της εμπορικής μας πολιτικής, προκειμένου να ξεκινήσουν την προμήθεια των καψουλών”.

Η startup “12Gods”, η καινοτομία και το φρένο στη χύμα διάθεση των ελληνικών βοτάνων    

    Η “12Gods” αποτελεί μια πρότυπη ελληνική βιομηχανία, που μετουσιώνει το όραμά της μέσα από συνέργειες με παραγωγούς και στόχος της είναι να αναδείξει και να εντάξει τα ελληνικά βότανα στην καθημερινότητα της σύγχρονης κοινωνίας, επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι “αυτό το πετύχαμε με την παραγωγή της νέας καινοτόμας αυτής κάψουλας”.

    Η πρωτοποριακή κάψουλα της “12Gods”, όπως εξήγησε ο ίδιος, προσφέρει στον τελικό καταναλωτή ταχύτητα και ευκολία στη χρήση της, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την ποιότητα και τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, μέσω και των εξής καινοτόμων τεχνικών χαρακτηριστικών που διαθέτει: εσωτερικό φίλτρο που δεν επιτρέπει τη διαφυγή υπολειμμάτων στο φλιτζάνι, πρότυπο εσωτερικό στροβιλισμό με τον οποίο εξασφαλίζεται η εξαγωγή όλων των ποιοτικών στοιχείων των βοτάνων και αεροστεγές κλείσιμο αζώτου, που προσδίδει μεγάλη διάρκεια ζωής στο προϊόν.

 “Για την 12Gods, η καινοτομία συμπορεύεται με την παράδοση και αναδεικνύει τα παραδοσιακά χαρμάνια των ελληνικών βοτάνων στην αγαπημένη συνήθεια του σύγχρονου καταναλωτή” επισήμανε ο κ. Ζεμπίλας.

        Υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια ποικιλία από ελληνικά βότανα (περίπου στα 4000 είδη), με αδιαμφισβήτητη  τη θρεπτική και ποιοτική τους αξία, που όμως “φεύγει” σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό χύμα σε τσουβάλια, ο κ. Ζεμπίλας τόνισε ότι “η χώρα, οι παραγωγοί και οι Έλληνες, χάνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της αξίας τους, μόνο από τον τρόπο συσκευασίας”. 

    Δηλώνοντας “ενθουσιασμένος” με την ιδέα ότι η 12Gods άλλαξε τη διαδικασία παρασκευής, αλλά και τον τρόπο που θα βλέπει και θα αντιμετωπίζει ο πλανήτης τα ελληνικά βότανα στο μέλλον, ο κ. Ζεμπίλας απευθυνόμενος στους Έλληνες παραγωγούς, τους κάλεσε να στραφούν στις εναλλακτικές καλλιέργειες, ώστε να επιτευχθεί και αναδιάρθρωση μέσα από συνέργειες. 

    Πρόσθεσε ότι “αυτός είναι και ο στόχος της συνεργασίας της 12Gods με το επιστημονικό πάρκο Πατρών και το aroma hub. Συνέργειες στο επίπεδο της πιστοποίησης των ευεργετικών ιδιοτήτων των βοτάνων ανά κάψουλα, καθώς και δημιουργία νέων κωδικών-προϊόντων. Η σύνδεση μέσα από το πανεπιστήμιο, με τους παραγωγούς που καλλιεργούν με σύγχρονες μεθόδους  βιολογικής γεωργίας, μας κάνει να βλέπουμε το προϊόν μας ολιστικά από τον σπόρο του παραγωγού μέχρι την εκκένωση της κάψουλας βοτάνων στο φλιτζάνι ροφήματος. Μόνο τότε μπορείς να είσαι σίγουρος για το τελικό προϊόν και αυτή είναι και η σωστή διαδικασία για μια επιχείρηση που θέλει να είναι πρωτοπόρα”, επισήμανε.

    Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, “μόνο εάν γίνουμε πολλές σταγόνες θα προκαλέσουμε βροχή” και συμπλήρωσε ότι “πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε όλοι μας ότι γρήγορα μπορεί καθένας από εμάς να πάει και μόνος του, αλλά μακριά δεν θα φτάσει ποτέ, χωρίς …παρέα”. Τα ελληνικά βότανα, μέσω της καινοτόμου κάψουλας της 12Gods, “μπορούν να κερδίσουν αναγνώριση και προστιθέμενη αξία στις αγορές του εξωτερικού, δημιουργώντας νέες θέσεις στην αγορά εργασίας, και σε συνέργεια με τους παραγωγούς και το πανεπιστήμιο θα επανακαθορίσουμε το προϊόν στις αγορές” κατέληξε ο κ. Ζεμπίλας.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Επιχειρηματικά Νέα
Στο μικροσκόπιο των ΕΛΠΕ η αγορά φυσικού αερίου

Το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για την αγορά φυσικού αερίου της Ελλάδας επανέλαβε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ανδρέας Σιάμισιης,...

Close