Υπάρχει στην ανθρώπινη φύση μια ισχυρή παρόρμηση να υποβαθμίζει τα πλεονεκτήματα και να μεγεθύνει τα κακά της σύγχρονης εποχής. Edward Gibbon, 1737-1794, Άγγλος ιστορικός

Οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής για αποστολές στο εξωτερικό

Αυστηρούς περιορισμούς για τη μετάβαση Ελλήνων αθλητών ή ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό, περιλαμβάνει το σχετικό κείμενο οδηγιών της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ. Μεταξύ άλλων, συστήνεται η αποφυγή ταξιδιών για δευτερεύουσας σημασίας διοργανώσεις (Παγκόσμια Κύπελλα, Βαλκανικοί αγώνες, φιλικά και τουρνουά προετοιμασίας ομάδων) και για προπονητική προετοιμασία, σε αντίθεση με τις σημαντικές διοργανώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, αγώνες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς και σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και οι επίσημες διασυλλογικές διοργανώσεις.

Οι αντίστοιχες ομοσπονδίες ή ομάδες καλούνται να ενημερώνουν την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή ένα μήνα πριν το ταξίδι (σ.σ. κάτι που βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό, ιδιαίτερα για τις διασυλλογικές διοργανώσεις), για τον προορισμό, τον τρόπο μετάβασης και τη σύνθεση όλης της αποστολής, για την οποία επισημαίνεται ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει τον ελάχιστο δυνατό αριθμό ατόμων. Η τελικη έγκριση για την πραγματοποίηση της αποστολής δίνεται από την Επιτροπή, αλλά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή, «για λόγους ανωτέρας βίας που έχουν να κάνουν με την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας».

Οι οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ προβλέπουν επίσης μία σειρά θεμάτων, σχετικών με τη διαμονή και τις μετακινήσεις των αποστολών στο εξωτερικό, αλλά και για το ενδεχόμενο ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού κατά την παραμονή της αποστολής στην αλλοδαπή.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Εντολή Ν. Δένδια στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ευθύς μόλις δημοσιεύθηκε η παράνομη τουρκική NAVTEX, για σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής...

Close