Ο ντροπαλός άνθρωπος είναι τρομοκρατημένος πριν τον κίνδυνο, ο δειλός κατά τη διάρκεια και ο θαρραλέος μετά. - Jean-Paul Richter

ΟΔΔΗΧ: «το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του»

27 Μαρτίου, 2015

Οι εταίροι μας παραμένουν δεσμευμένοι, βάσει εγγράφου του ΟΔΔΗΧ, για έναρξη της συζήτησης περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο γεγονός που δεν επηρεάζεται από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου του 2015.

Το εν λόγω έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη.

Το έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το Ελληνικό Δημόσιο, όπως άλλωστε κάνει διαχρονικά, εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του που αφορούν την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της χώρας».

«Οι εταίροι μας έχουν ήδη δεσμευτεί μέσω των αποφάσεών τους στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ότι μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 θα ξεκινήσει εκ νέου μια συζήτηση για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, δέσμευση η οποία ουδόλως προκύπτει ότι απεμπολήθηκε από τη χώρα μας με τη συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015».

Read previous post:
Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: «Υπάρχει έλλειψη στοιχείων για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα»

«Έχουμε μια κρίση εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Κάθε ημέρα κάτι συμφωνείται και την επομένη είναι άκυρο», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών...

Close