Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός

O υπεραινώβιος «Χρυσός Μπολτ» των ρεκόρ Γκίνες (video)

23 Σεπτέμβριος, 2018

Μία ημέρα μετά τα 105α του γενέθλια, ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, ο αποκαλούμενος και «Χρυσός Μπολτ», τρέχει την απόσταση των 100 μέτρων σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου και μπαίνει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο. 

Ο Μιγιαζάκι, ο οποίος γεννήθηκε το 1910, όταν ο Τιτανικός ήταν ακόμη υπό ναυπήγηση ενώ έζησε σε νεαρή ηλικία και τον Β` παγκόσμιο πόλεμο, έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στην ηλικία των 105 ετών που συμμετείχε σε αθλητική διοργάνωση, μετά τον Πολωνό Στάνισλαβ Κοβάλσκι. Ο τελευταίος συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Βετεράνων της χώρας του, στα 100μ., την σφαιροβολία αλλά και την δισκοβολία.

Ο «Χρυσός Μπολτ», που σημειωτέον ασχολήθηκε με τα αγωνίσματα του στίβου μετά τα 90 του, έλαβε μέρος στη διοργάνωση «Σεβασμός στην τρίτη ηλικία» που έγινε στο Κιότο. Μάλιστα στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος δεν δίστασε να πει ότι «είναι ακόμη στην αρχή» κι ότι «πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά ώστε να κατεβάσω την επίδοσή μου στα 35 δευτερόλεπτα». Δήλωσε υπερήφανος για την υγεία του («ξαφνιάστηκαν και οι γιατροί με τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου), ενώ σχετικά με το… μυαλό του είχε πως «μπορεί να μην είναι το πιο κοφτερό, όμως διαθέτω διαύγεια».

Το σίγουρο είναι ότι ο Μιγιαζάκι -πανηγύρισε το ρεκόρ… αλά Μπολτ, αντιγράφοντας την πόζα του «κεραυνού» – έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των δισέγγονων του που τον περίμεναν στη γραμμή του τερματισμού για να του προσφέρουν μπουκέτα με λουλούδια.
 

Read previous post:
Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχή του κέντρου της πόλης

Διακοπή ηλεκτροδότησης έχει προγραμματίσει για σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ σε τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Close