Νομίζω ότι υπάαρχειμια παγκόσμια αγορά για, ίσως, πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές - Thomas Watson

Ο Τζόρναν στη NASCAR έχοντας οδηγό τον Ουάλας

22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Μάικλ Τζόρνταν και ο τρεις φορές νικητής του Daytona 500, Ντένι Χάμλιν, συνεργάστηκαν για να σχηματίσουν μια νέα ομάδα για το NASCAR Cup Series, με ένα αυτοκίνητο που θα έχει τον Μπούμπα Ουάλας ως οδηγό του, δήλωσαν οι τρεις τους.
 Ο Τζόρνταν, έξι φορές πρωταθλητής του NBA, θα είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ομάδας με τον Χάμλιν, να κατέχει ένα μικρό μερίδιο, συνεχίζοντας να αγωνίζεται.
 Ο Ουάλας, ο μόνος μαύρος οδηγός στο ανώτατο επίπεδο της NASCAR, ήρθε στο προσκήνιο φέτος, όταν το αίτημά του στη NASCAR, τη μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτων παγκοσμίως, να απαγορεύσει τη σημαία της Συνομοσπονδίας, την οποία πολλοί Αμερικανοί θεωρούν ως σύμβολο της καταπίεσης, τελικά υιοθετήθηκε.
 Ο οδηγός αργότερα πιστεύεται ότι έπεσε θύμα φυλετικής επίθεσης όταν βρέθηκε στο γκαράζ του μια θηλιά, ένα σύμβολο που συνδέεται με το λιντσάρισμα και την ιστορία των σκλάβων της Αμερικής.
 Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε μετά από έρευνα ότι η θηλιά μπορεί να βρισκόταν στο γκαράζ από τον περασμένο Οκτώβριο και ότι ο Ουάλας δεν ήταν στόχος εγκλήματος μίσους, ενώ η NASCAR είπε ότι η θηλιά χρησιμοποιήθηκε ως την πόρτα του γκαράζ.
 «Ιστορικά, η NASCAR έχει αγωνιστεί με την ποικιλομορφία και υπήρξαν λίγοι μαύροι ιδιοκτήτες», δήλωσε η Τζόρνταν, προσθέτοντας το είδε ως ευκαιρία «να εκπαιδεύσει ένα νέο κοινό και να ανοίξει περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους σε αγώνες».
 Το όνομα, ο αριθμός αυτοκινήτου, ο κατασκευαστής, οι χορηγοί και άλλες λεπτομέρειες για τη νέα ομάδα, η οποία θα ξεκινήσει να αγωνίζεται στη σεζόν του 2021, θα ανακοινωθεί σε μελλοντική ημερομηνία.
 Ο Ουάλας είπε ότι ο ρόλος ήταν ιδανικός γι αυτόν: «Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία, που πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το σημείο της καριέρας μου», είπε.
 Α. Βαζογιάννης

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
«Αν ήμουνα 20 ετών θα είχα σκοράρει άλλες δύο φορές»

Μ πορεί ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς να σημείωσε και τα δύο γκολ στη χθεσινή νίκη (2-0) της Μίλαν επί της Μπολόνια,...

Close