Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι το παρελθόν έχει περάσει - Τζωρτζ Μπους

Ο Τζέϊκομπς θα τρέξει στην Σαβόνα

14 Μαΐου, 2022

Ο Ιταλός Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων, Μαρσέλ Τζέϊκομπς, ο οποίος αποχώρησε την περασμένη εβδομάδα από το μίτινγκ στο Ναϊρόμπι, λόγω εντερικών προβλημάτων, θα επιστρέψει τελικά στην δράση, την επόμενη Τετάρτη (18/5) στο μίτινγκ που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Σαβόνα της πατρίδας του.

    Ο Τζέικομπς, ο οποίος έκανε την μεγάλη έκπληξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα και στα 4Χ100 μέτρα, θα αγωνισθεί στο ιταλικό μίτινγκ, για πρώτη φορά μετά από αυτήν την κορυφαία διάκριση της καριέρας του.

    Ο 27χρονος Ιταλός δρομέας, μετά τα πρόσφατα εντερικά του προβλήματα, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να τρέξει την προγραμματισμένη απόσταση των 200 μέτρων, αλλά θα είναι στην εκκίνηση των 100 μέτρων, όπως ανέφεραν σχετικά οι διοργανωτές του μίτινγκ της Σαβόνα.

    Στα 100 μέτρα αυτού του μίτινγκ, έχουν δηλώσει συμμετοχή, άλλα δύο μέλη της ιταλικής χρυσής Ολυμπιακής ομάδας της σκυταλοδρομίας στο Τόκιο. Πρόκειται για τον Λορέντσο Πάτα και τον Φάουστο Ντεσάλου, ενώ θα λάβει μέρος και ο Γάλλος, Τζιμί Βικό.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Σαβόνα, ο Τζέικομπς «έπεσε» για πρώτη φορά κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα, τον Μάιο του 2021, τερματίζοντας σε 9.95, σχεδόν τρεις μήνες πριν κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιαπωνία, με επίδοση 9.80, που είναι και ρεκόρ Ευρώπης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ