Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά απειλώντας έναν ταμία. Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Ο Τσάλμερς, το σώμα «40χρονου» και το 2024

17 Μαΐου, 2022

Ο Αυστραλός κολυμβητής, Κάιλ Τσάλμερς, υποστηρίζει ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις στον ώμο, τον έχουν κάνει να νιώθει σαν 40χρονος στην ηλικία των 23 ετών, αλλά ελπίζει ότι το σώμα του θα αντέξει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ο Νοτιοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο στο Ρίο και το ασημένιο στο Τόκιο, είπε ότι οι καθημερινές δραστηριότητες έχουν γίνει δύσκολες μετά από χρόνια χειρουργείων.

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ήταν πολύ απογοητευτικά, αντιμετωπίζοντας τραυματισμούς στον ώμο κάθε ημέρα», είπε ο Τσάλμερς στους δημοσιογράφους την Τρίτη (16/5), μια ημέρα πριν από την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων στην Αδελαΐδα.

«Είναι περισσότερο τα πράγματα μακριά από την πισίνα που με επηρεάζουν, όπως ο καθημερινός τρόπος ζωής, αφού δεν μπορώ να κοιμηθώ στους ώμους μου, να οδηγώ, να πίνω καφέ… οτιδήποτε κάνει τους ώμους μου να σηκωθούν είναι χάλια.
Εάν πονούσα μόνο τις δύο ή τέσσερις ώρες την ημέρα που βρίσκομαι στην πισίνα, θα ήταν εντάξει.
Αλλά είναι η καθημερινότητα, από την οποία απλά δεν μπορείς να ξεφύγεις, καθώς είναι για πάντα στο μυαλό σου».

Ο Τσάλμερς πρόσθεσε ότι είχε σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον και του είπαν οι φυσιοθεραπευτές ότι τελικά θα καταλήξει «αρθριτικός».

«Είναι μια τρομακτική σκέψη», είπε και πρόσθεσε: «Αλλά πρέπει να το κάνεις για να είσαι στην κορυφή, δυστυχώς. Και έχω θυσιαστεί και έχω βάλει το σώμα μου σε κίνδυνο τόσα χρόνια τώρα για να είμαι στην κορυφή».

Ο Τσάλμερς θα κολυμπήσει μόνο στο στιλ της πεταλούδας στην Αδελαΐδα και θα… παρακάμψει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη τον Ιούνιο για να επικεντρωθεί στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ.

Οι δυσκολίες δεν τον έχουν αποτρέψει από το να ελπίζει για ένα μετάλλιο στους τρίτους διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Ας ελπίσουμε ότι οι ώμοι μου θα αντέξουν τουλάχιστον μέχρι το Παρίσι… σίγουρα έχω μερικά ακόμα χρόνια μέσα μου», είπε, προσθέτοντας: «Γίνομαι 24 τον επόμενο μήνα, είμαι νέος ακόμα, αλλά δυστυχώς, τις περισσότερες ημέρες νιώθω σαν να είμαι 40. Όταν τελειώσω με την κολύμβηση, μάλλον δεν θα μπορώ να σηκώσω τους ώμους μου πάνω από το κεφάλι μου. Αλλά θα το κάνω όσο μπορώ και μετά θα δω τι θα κάνω».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ