Η ίδια η απελπισία, αν συνεχιστεί για πολύ καιρό, μπορεί να γίνει ένα είδος καταφυγίου όπου μπορεί κανείς να βολευτεί και να αισθάνεται άνετα. Charles-Augustin Sainte-Beuve, 1804-1869, Γάλλος κριτικός

Ο Τομ Σέλεκ παραιτήθηκε από την Εθνική Ένωση Όπλων

20 Σεπτέμβριος, 2018

Ο ηθοποιός Τομ Σέλεκ, πρωταγωνιστής τηλεοπτικών αστυνομικών σειρών όπως το «Magnum, P.I.» και το «Blue Bloods» και μανιώδης συλλέκτης όπλων, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) των ΗΠΑ.

«Παραιτήθηκε από το συμβούλιο της NRA λόγω του βεβαρυμένου προγράμματός του και των πολλών υποχρεώσεών του. Ο κ. Σέλεκ παραμένει μέλος της NRA», δήλωσε η εκπρόσωπός του, Ανέτ Γουόλφ. 

Στην επανεκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο για τριετή θητεία το 2017, ο 73χρονος Σέλεκ έλαβε 11.000 ψήφους, σχεδόν 20.000 περισσότερες σε σχέση με τον επόμενο πλησιέστερο υποψήφιο. 

Όταν ρωτήθηκε σε τηλεφωνική συνέντευξη αν η παραίτηση του Σέλεκ από το διοικητικό συμβούλιο έχει σχέση με την πολιτική της NRA, η Γουόλφ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ιστότοπο The Trace που καλύπτει δημοσιογραφικά θέματα που έχουν σχέση με τα όπλα και τη βία των όπλων στις ΗΠΑ, ο Σέλεκ είναι μέλος της NRA από τότε που ήταν 8 ετών και υπηρετεί το 76μελές διοικητικό συμβούλιο της ένωσης από το 2005. Ο ηθοποιός και παραγωγός από το Ντιτρόιτ έχει δωρίσει τουφέκια και περίστροφα από ρόλους που είχε υποδυθεί στο Εθνικό Μουσείο Πυροβόλων Όπλων της NRA.

Η NRA δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

 

Read previous post:
Ο ΛεΜπρον πρωταγωνιστής στο «Space Jam 2»

Μετά από περίπου μία πενταετία με φήμες και δημοσιεύματα, τώρα, είναι πλέον επίσημο: ο ΛεΜπρον Τζέιμς, νέος σούπερ σταρ των...

Close