Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες - Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Ο θάνατος του στρατηγού Σουλεϊμανί θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, προειδοποιεί ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης

13 Φεβρουαρίου, 2020

Η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim.

Ο Σουλεϊμανί, που ήταν ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, δηλαδή του τμήματος των Φρουρών της Επανάστασης που είναι αρμόδιο για τις ιρανικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου, μαζί με τον Ιρακινό διοικητή μιας φιλοϊρανικής παραστρατιωτικής ομάδας, τον Άμπου Μάχντι αλ Μουχάντις.

«Η θρασύδειλη και άνανδρη δολοφονία του διοικητή Σουλεϊμανί και του Άμπου Μάχντι αλ Μουχάντις από τους Αμερικάνους θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, με τη χάρη του Θεού», είπε ο Ραμεζάν Σαρίφ σε μια τελετή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ημερών από τον θάνατο του Σουλεϊμανί.

Την περασμένη εβδομάδα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είπε ότι η Τεχεράνη θα στηρίξει όσο μπορεί τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις και προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να αντιταχθούν στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή. Με βάση το σχέδιο αυτό, θα δημιουργηθεί ένα παλαιστινιακό κράτος, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα το Ισραήλ θα προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η παλαιστινιακή ηγεσία απέρριψε το σχέδιο αυτό.

Μια τελετή στη μνήμη του Σουλεϊμανί έγινε και στην Τεχεράνη. Εκεί, ο νέος επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Γαανί, διάβασε στο πλήθος τη διαθήκη του Σουλεϊμανί στην οποία καλεί τους Ιρανούς να στηρίξουν τον Χαμενεΐ και προτρέπει τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις να βάλουν στην άκρη της διαφορές τους.

Ο Γαανί προειδοποίησε επίσης ότι το Ιράν θα πλήξει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ αν διαπράξουν «το παραμικρό λάθος».

Read previous post:
Βουλή: Επαναφορά του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες, ζητάει ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος

Επαναφορά του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες ζητάει ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που απευθύνει στους υπουργούς...

Close