Όσες περισσότερες αποφάσεις αναγκάζεσαι να πάρεις μόνος σου, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι την ελευθερία επιλογής που έχεις. Thornton Wilder, 1897-1975, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει τις δηλώσεις εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την “επίθεση εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ εναντίον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την ανάδειξη από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στο Παναμερικανικό Κληρικολαϊκό Συνέδριο, της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου”, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι “η τουρκική πλευρά οφείλει επιτέλους να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, αντί να επιδίδεται σε επιθέσεις κατά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την ανάδειξη του ζητήματος της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής τμημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη “να εγκαταλείψει την στάση επιλεκτικής σιγής την οποία τηρεί, και να αντιδράσει επιτέλους απέναντι σε αυτήν την νέα προκλητική τουρκική ενέργεια”.