Όποιος κάνει το Βερολίνο πρωτεύουσα της Γερμανίας. θα ξαναζωντανέψει το πνεύμα της Πρωσίας. Konrad Adenauer, 1876-1967, Γερμανός καγκελάριος

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου για τις εξελίξεις στην αποκατάσταση των πρώην βασιλικών κτιρίων

17 Ιουλίου, 2020

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζει ο Συλλόγος Φίλων Κτήματος Τατοΐου την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να αποδεχτεί την δωρεά δύο αρχιτεκτονικών μελετών που χρηματοδότησε και υλοποίησε ο Σύλλογος – η μία αφορά το Βουτυροκομείο και η άλλη το κτίριο των Τηλεπικοινωνιών – προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και σωτηρίας των δύο κτιρίων.

«Με την αποδοχή των δωρεών των δύο μελετών μπαίνει ένα τέλος στην μακροχρόνια εγκατάλειψη των κτιρίων του κτήματος Τατοΐου» τονίζει σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου, Βασίλης Κουτσαβλής. Επισημαίνει ότι «εκκρεμεί η αποδοχή δωρεάς της τρίτης μελέτης του Συλλόγου που αφορά την Οικία Φροντιστή/Νοσοκομείο Βασίλισσας Όλγας η οποία έχει παραδοθεί προ πολλού στο Υπουργείο Πολιτισμού και όπως ενημερωθήκαμε μετά από επικοινωία μας με το υπουργείο είναι θέμα χρόνου η αποδοχή και αυτής της δωρεάς». Προσθέτει ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος θα παραδώσει και την 4η αρχιτεκτονική μελέτη, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος John S. Fafalios, που είναι έτοιμη και αφορά την αποκατάσταση της ιστορικής Οικίας Στούρμ».

Για το χρονικό των μελετών ο κ. Κουτσαβλής αναφέρει ότι «οι μελέτες έχουν παραδοθεί ήδη από το 2014 στο Υπουργείο Πολιτισμού και επί 6 έτη έμειναν στα συρτάρια γιατί ουδείς ενδιαφέρθηκε να τις αξιοποιήσει. Και οι τρείς μελέτες έχουν εγκριθεί ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (Κ.Σ.Ν.Μ.) του Υπουργείου Πολιτισμού. Να τονίσουμε ότι οι μελέτες αυτές έγιναν με εξαιρετικές δυσκολίες από τις συνδρομές των μελών του Σωματείου και τις δωρεές Ιδρυμάτων και φυσικών προσώπων αλλά και εταιρειών».

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα John S. Fafalios για την αποκλειστική χρηματοδότηση της μελέτης της Οικίας Στούρμ και τον κ. Στάμο Φαφαλιό για την αποκλειστική χρηματοδότηση της μελέτης του κτιρίου των Τηλεπικοινωνιών. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον ανώνυμο δωρητή για την χρηματοδότηση της μελέτης της Οικίας Φροντιστή και όλα τα μέλη και τους φίλους που έδωσαν χρήματα για την χρηματοδότηση της μελέτης του Βουτυροκομείου. «Χωρίς την βοήθειά τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Ευχόμαστε να σταθούν όλοι και πάλι στο πλευρό μας και να μας βοηθήσουν να χρηματοδοτήσουμε την μελέτη του κτιρίου του Οινοποιείου που πρόσφατα μας ανατέθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού» καταλήγει η ανακοίνωση εκφράζοντας ευχαριστίες στην υπουργό Πολιτισμού.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτισμός
H ΕΡΤ ρίχνει φως στο «Αίνιγμα της Κέρου»

Η ΕΡΤ, για πρώτη φορά στον κόσμο, επιχειρεί να ρίξει φως σ' ένα από τα πιο μεγάλα αινίγματα της αρχαιότητας,...

Close