Το μεγαλείο της προσευχής βρίσκεται πρωτίστως στο γεγονός ότι δεν παίρνει καμία απάντηση. Antoin de Saint-Exupery, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

Ο σχεδιασμός της ΝΔ στις Υποδομές εντάσσεται σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο

20 Ιουνίου, 2019

Στα δύο βασικά στοιχεία που αφορούν το σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις Υποδομές, στάθηκε στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, το πρώτο μέρος του πλάνου της ΝΔ αφορά το σχεδιασμό για τις Υποδομές, που πρέπει να είναι σαφής και να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο. Το δεύτερο, είναι πως αυτή τη στιγμή, όπως είπε, «υπάρχει ένα κενό σχεδιασμού των έργων, κενό με τις μελέτες, κενό και με τις χρηματοδοτήσεις τα επόμενα χρόνια». Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε βέβαια πως από την παρούσα κυβέρνηση έχει γίνει μία προεργασία, όσον αφορά το εθνικό σχέδιο μεταφορών, προσθέτοντας κατόπιν πως «η ΝΔ δεν έρχεται για να απορρίψει τα πάντα επειδή τα σχεδίασαν άλλοι, αντίθετα έρχεται να προσθέσει».

Στη συνέχεια, απαρίθμησε μερικά από τα βασικά σημεία που αφορούν το σχέδιο της ΝΔ για τις Υποδομές.

Αναφορικά με την ενέργεια, σχολίασε πως η Ελλάδα πρέπει να καταστεί ενεργειακό σταυροδρόμι. Όπως υπογράμμισε, «είναι κομβικής σημασίας ο ρόλος του ΑΔΜΗΕ. Εμείς είμαστε υπέρ της περαιτέρω ιδιωτικοποίησής του». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις (Κρήτη 1, Κρήτη 2), καθώς και στις αντίστοιχες διασυνδέσεις νήσων και άλλων σημείων της χώρας με γειτονικά κράτη.

Σχετικά με τις υποδομές φυσικού αερίου, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ είχαν ξεκινήσει ο IGB και ο ΤΑΠ, επισημαίνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες, είτε αυτές αφορούν τη ΔΕΠΑ είτε ιδιώτες.

 

Read previous post:
Εξιχνιάστηκε η επίθεση με μαχαίρι κατά εικοσιδυάχρονου στην παραλία Θεσσαλονίκης – Τρεις συλλήψεις

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος εικοσιδυάχρονου, πριν από έναν χρόνο, στη Θεσσαλονίκη.

Close