Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση. Πάουλο Κοέλο, 1947-, Βραζιλιάνος συγγραφέας

Ο Στίβεν Κινγκ διέσωσε το λογοτεχνικό ένθετο μιας μικρής εφημερίδας του Μέιν

14 Ιανουάριος, 2019

Μια τοπική εφημερίδα του Μέιν ήθελε να καταργήσει το ένθετο με τις λογοτεχνικές κριτικές προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της κι ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ κατάφερε, με τη βοήθεια λίγων tweet να σώσει το επαπειλούμενο ένθετο, μια ευτυχής κατάληξη στη μάχη για την επιβίωση, που δίνουν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν πληγεί από την κρίση.

Η ιστορία ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν ο Στίβεν Κινγκ, ο μετρ του τρόμου και του φανταστικού, ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα The Portland Press Herald, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της πολιτείας του Μέιν, όπου διαμένει, θα καταργήσει το κυριακάτικο ένθετο για τα βιβλία, το οποίο γράφουν συγγραφείς αυτής της μικρής πολιτείας που συνορεύει με τον Καναδά.

«Πείτε στην εφημερίδα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ» τουίταρε ο συγγραφέας, ηλικίας 71 ετών, που έγινε διάσημος για τα μυθιστορήματά του «Κάρι» ή «Η Λάμψη». Πολλοί τοπικοί συγγραφείς «εξαρτώνται από αυτές τις κριτικές για να συντηρηθούν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Περισσότεροι από 8.000 από τους θαυμαστές του έκαναν retweet το μήνυμά του. Η διεύθυνση της εφημερίδας, όπου απασχολούνται 70 δημοσιογράφοι, αντέδρασε απευθύνοντας έκκληση να τη βοηθήσουν να βρει νέους συνδρομητές που θα καταβάλλουν τα «χιλιάδες δολάρια», τα οποία στοιχίζει το ένθετο.

«Εάν μπορείτε να πείσετε 100 από τους followers σας να γίνουν συνδρομητές στην ψηφιακή έκδοση, εμείς θα επαναφέρουμε αμέσως το ένθετο των βιβλίων» έγραψε στο Twitter η εφημερίδα, που απαριθμεί λιγότερους από 10.000 ψηφιακούς συνδρομητές.

Σήμερα, ο στόχος των 100 συνδρομητών, 15 δολάρια για 12 εβδομάδες, καλύφθηκε και με το παραπάνω: «Ευχαριστώ όλους εκείνους που έγιναν συνδρομητές στη Press Herald» έγραψε ο Στίβεν Κινγκ.

«Σώσατε την έκδοση. Υπάρχουν χώρες όπου οι τέχνες θεωρούνται ζωτικής σημασίας, δυστυχώς όχι αυτή εδώ».

Ο Κλιφ Σέτσμαν, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, διευκρίνισε ότι υπήρξαν «σχεδόν 250 νέες συνδρομές» χάρη σε αυτήν την επιχείρηση.

Read previous post:
Ο Χιου Γκραντ απευθύνει έκκληση για την επιστροφή ενός κλεμμένου σεναρίου

Ο διάσημος ηθοποιός Χιου Γκραντ κατέφυγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα προκειμένου να απευθύνει έκκληση για την επιστροφή ενός σεναρίου,...

Close