Αν υπάρχει μια αιώνια αλήθεια της πολιτικής, είναι ότι πάντα υπάρχουν δεκάδες καλοί λόγοι για να μην κάνεις τίποτα. John Le Carre, 1931- , Βρετανός συγγραφέας

Ο Σκολάρι παραιτήθηκε από την Κρουζέιρο

25 Ιανουαρίου, 2021

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι δεν είναι πλέον προπονητής της Κρουζέιρο… Κουρασμένος από την αναμονή για την πληρωμή μερικών μισθών στον ίδιο και το επιτελείο του, ο προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας το 2002 Βραζιλίας παραιτήθηκε, αφήνοντας την ομάδα στην οποία κλήθηκε να ηγηθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Εκείνη τη στιγμή η Κρουζέιρο, που δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της Ιστορίας της, βρισκόταν στην προτελευταία θέση (19η) στη βραζιλιάνικη Β΄ Εθνική και κινδύνευε με ένα δεύτερο συνεχή υποβιβασμό.

Έτσι ο Σκολάρι, ο οποίος αρχικά είχε απορρίψει την πρόταση του συλλόγου που ιδρύθηκε από την ιταλική κοινότητα του Μπέλο Οριζόντε, στη συνέχεια την αποδέχθηκε, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. 

Τώρα, όμως, αφού έσωσε τον σύλλογο (μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος η Κρουζέιρο είναι 12η) αποφάσισε να αποχωρήσει μαζί με το επιτελείο του, που αποτελείται από τον Πάουλο Τούρα, τον Κάρλος Πρατσιντέλι και τον Ανσέλμο Σμπράγια.

Αυτό συνέβη για δύο λόγους: αφενός λόγω της καθυστέρησης στις πληρωμές, αλλά κι επειδή η μελλοντική ενίσχυση της ομάδας φαίνεται πολύ αβέβαιη και ο Σκολάρι δεν είχε καμία διάθεση να παίξει στο νέο πρωτάθλημα με την ομάδα του να έχει το ρόλο του κομπάρσου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ