Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν τη δική τους γνώμη αλλά όχι τα δικά τους δεδομένα. Daniel Patrick Moynihan, 1927-2003, Αμερικανός Γερουσιαστής.

Ο Σαρλ Μισέλ θα εκπροσωπήσει τα βρετανικά συμφέροντα στη διήμερη σύνοδο της ΕΕ

11 Δεκεμβρίου, 2019

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ θα εκπροσωπήσει τα βρετανικά συμφέροντα στη σύνοδο που θα διεξαχθεί το επόμενο διήμερο, όπως ανακοίνωσε σήμερα Βρετανός εκπρόσωπος στις Βρυξέλλες.

Η σύνοδος θα ξεκινήσει την ημέρα των βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έχει δεσμευθεί να οδηγήσει τη χώρα του εκτός της ΕΕ στα τέλη του Ιανουαρίου, δεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες.

«Σε ευθυγράμμιση με την κοινή πρακτική, το Ηνωμένο Βασίλειο εμπιστεύτηκε την ψήφο του στον πρόεδρο του Συμβουλίου προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα αυτό εξ ονόματός του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής αντιπροσωπείας.

Η πρώτη ημέρα της συνόδου θα αφιερωθεί στην Πράσινη Συμφωνία κατά της κλιματικής αλλαγής και στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά οι βρετανικές εκλογές θα είναι στο μυαλό όλων. Η μετά το Brexit εποχή θα συζητηθεί την Παρασκευή, τη δεύτερη ημέρα της συνόδου, μέσω της διαπραγμάτευσης της μελλοντικής εμπορικής σχέσης του Λονδίνου με τους 27 της ΕΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει ότι θα ολοκληρώσει μια νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει το Brexit, δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, και ότι δεν θα ζητήσει πρόσθετο χρόνο από τις Βρυξέλλες. Αλλά για τους ειδικούς, μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία θα απαιτήσει πολύ περισσότερο χρόνο.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Το Βερολίνο “συμμερίζεται ρητά” τη θέση της ΕΕ για τη “συμφωνία” Τουρκίας – Λιβύης

Τη θέση αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, «συμμερίζεται ρητά» το Βερολίνο, τόνισε πριν από λίγο...

Close