Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της - John Maynard Keynes

Ο Σαμπαόλι «μεταμόρφωσε» τον Παγιέτ

23 Απριλίου, 2021

    Η άφιξη του Χόρχε Σαμπαόλι στον πάγκο της Μαρσέιγ, είχε θετικό αντίκτυπο στην ιστορική ομάδα, καθώς επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών και διεκδικεί με αξιώσεις ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο».

    Και από τους πρωταγωνιστές σ΄ αυτήν την βελτιωμένη εικόνα, είναι ο ΝΤμίτρι Παγιέτ. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, δεν είχε την καλύτερη των σχέσεων με τον Αντρέ Βίλας Μπόας, όμως με τον Σαμπαόλι η κατάσταση άλλαξε δραστικά.

    Ο Αργεντινός τεχνικός, χρησιμοποιεί τον Παγιέτ στην φυσική του θέση, δηλαδή ως «καθαρό δεκάρι» και όλη η επιθετική λειτουργία της Μαρσέιγ περνά από τα πόδια του. Υπό τις οδηγίες του Σαμπαόλι, ο Παγιέτ έχει σημειώσει ένα γκολ και έχει «μοιράσει» τέσσερις ασίστ, ενώ ενδεικτικό της αλλαγής διάθεσης, είναι το γεγονός ότι έχει χάσει επτά κιλά, με αποτέλεσμα να αποδίδει σαφώς καλύτερα, δεδομένου ότι οι ικανότητες του είναι αδιαμφισβήτητες.

    Πλέον, ο Παγιέτ έχει στόχο να φθάσει στα 100 γκολ και τις 100 ασίστ στην Ligue 1 και φαίνεται ότι θα τα καταφέρει με τον Σαμπαόλι στον πάγκο, καθώς στην μέχρι τώρα παρουσία του στο σαμπιονά, μετρά 85 τέρματα και 92 τελικές πάσες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ