Η απόρριψη της ξένης κουλτούρας είναι ένδειξη βαρβαρότητας, ενώ η κατανόηση της ξένης βαρβαρότητας είναι ένδειξη κουλτούρας. Εβγκένι Κασέγιεφ, Σύγχρονος Ρώσος γνωμικογράφος

O Πύργος του Άιφελ να… στέκεται πάνω από ένα φαράγγι

20 Μαΐου, 2021

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση δημιούργησε μια οπτική ψευδαίσθηση και ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι μοιάζει να είναι σκαρφαλωμένος πάνω από ένα βραχώδες φαράγγι.

Το έργο τέχνης, από έναν καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο JR, περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας φωτογραφίας ενός φαραγγιού και τους πυλώνες που σχηματίζουν τη βάση του Πύργου του Άιφελ, πάνω στην πλατεία όπου δεσπόζει το διάσημο αξιοθέατο.

Όταν ένας επισκέπτης στέκεται στο σωστό σημείο, το έργο τέχνης σε πρώτο πλάνο και ο πύργος στο βάθος ευθυγραμμίζονται το ένα με το άλλο και δημιουργούν την ψευδαίσθηση.

«Νομίζω ότι είναι πραγματικά ωραίο, διότι είναι πραγματικά ρεαλιστικό», λέει μια επισκέπτρια, η Λάρα Γουάτσον.

«Μου αρέσει που συνδυάζεται με τον Πύργο του Άιφελ, επομένως το έργο τέχνης αναδεικνύεται σε έργο τέχνης διότι έχει ήδη πίσω του τον Πύργο του Άιφελ».

Άλλα έργα του ίδιου καλλιτέχνη περιλαμβάνουν μια εγκατάσταση στο τείχος που υπάρχει στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, που μοιάζει να δείχνει ένα τεράστιο μωρό να κοιτάζει πάνω από το τείχος.