Το να δανείζεσαι δεν είναι πολύ καλύτερο από το να ζητιανεύεις. Όπως το να δανείζεις με τόκο δεν είναι πολύ καλύτερο από το να κλέβεις. Gotthold Ephraim Lessing, 1729-1781, Γερμανός διαφωτιστής

Ο πρώτος διαγωνισμός για να αγοράσει το ιταλικό δημόσιο μάσκες ήταν διαβλητός

9 Απριλίου, 2020

Έρευνα  της οικονομικής αστυνομίας της χώρας οδήγησε στη σύλληψη επιχειρηματία, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό του ιταλικού κράτους και του είχε ανατεθεί να προμηθεύσει στο δημόσιο 24 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες έναντι  15,8 εκατομμυρίων  ευρώ. 

Ο επιχειρηματίας ονομάζεται Αντονέλο Λέφι και κατηγορείται από την εισαγγελία της Ρώμης ότι δραστηριοποιήθηκε για να υπονομεύσει το αδιάβλητο της διαδικασίας του διαγωνισμού. Πιο αναλυτικά, η εταιρία, με την οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό, χρωστά υψηλά ποσά στο ιταλικό δημόσιο και από έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε ένα πρώτο φορτίο από την Κίνα, διαπιστώθηκε ότι μέσα στα κουτιά δεν υπήρχαν οι μάσκες τις οποίες περίμεναν με αγωνία οι γιατροί στα ιταλικά νοσοκομεία, όπως γράφει ο Τύπος. 

Εξαιτίας της κατάστασης υγειονομικής κρίσης, ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί με υπερεπείγουσες διαδικασίες.

Οι εισαγγελείς αφήνουν να διαρρεύσει ότι για μια ακόμη φορά υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να πλουτίσουν σε βάρος της δημόσιας υγείας σε μια κρισιμότατη φάση για όλη την Ιταλία. 

Από τις έρευνες εξακριβώθηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία, που έλαβε  μέρος στο διαγωνισμό του δημοσίου, στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνταν στον τομέα της κτηνοτροφίας και εδώ και πολύ καιρό είχε μηδενικό τζίρο. 

Read previous post:
Energean: Αύξηση 32% για τα αποθέματα του Βόρειου Καρίς

Αυξημένα κατά 32% είναι τα δυνητικά αποθέματα (2C) φυσικού αερίου που πιστοποίησε ο ανεξάρτητος εκτιμητής DeGolyer & MacNaughton (D&M) για...

Close