Ο όχλος είναι κάπως σαν τη Σφίγγα του αρχαίου μύθου. Είναι ανάγκη να φτάσουμε σε μια λύση που να δέχεται η ψυχολογία του αλλιώς θα πρέπει να αφεθούμε να μας κατασπαράξει. Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Ο πρώην καγκελάριος Κρίστιαν Κερν θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών

18 Σεπτέμβριος, 2018

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις έντονες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από νωρίς το απόγευμα για επικείμενη παραίτησή του από την αρχηγία των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν ανακοίνωσε απόψε στην Βιέννη πως θα είναι επικεφαλής των υποψηφίων του κόμματος στις επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 26 Μαΐου 2019 και το αργότερο αυτή την ημερομηνία θα υποβάλει την παραίτησή του από την κορυφή της κομματικής ηγεσίας.

Με αυτή την ανακοίνωσή του, ο από τον Μάιο του 2016 αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών και συγχρόνως Αυστριακός καγκελάριος μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς ο ίδιος μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε λάβει το χρίσμα από τα ανώτερα όργανα του κόμματος ως μοναδικός υποψήφιος για την αρχηγία του, κατά το επικείμενο κομματικό συνέδριο στις 6 Οκτωβρίου.

Ανώτερα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών ανέφεραν από το απόγευμα το ενδεχόμενο παραίτησης του Κρίστιαν Κερν από την αρχηγία του κόμματος, που ανέμεναν να ανακοινώσει απόψε στους επικεφαλής των οργανώσεων του κόμματος στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, οι οποίοι συνεδρίαζαν στα γραφεία του στην Βιέννη.

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο 52χρονος πρώην καγκελάριος, σε συνεντεύξεις του, υπογράμμιζε την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος για την κορυφή της ηγεσίας των Σοσιαλδημοκρατών στο συνέδριό τους στις 6 Οκτωβρίου, όπως επίσης να διεκδικήσει εκ νέου την πρώτη θέση για το κόμμα του και το αξίωμα του καγκελάριου, στις επόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2022.

Ο Κρίστιαν Κερν υπήρξε ο 13ος καγκελάριος στην μεταπολεμική ιστορία της Αυστρίας και είναι ο ένατος στη σειρά αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών μετά το 1945, έχοντας διαδεχθεί τον Μάιο του 2016 στα δύο αυτά αξιώματα τον παραιτηθέντα τότε αιφνιδίως Βέρνερ Φάιμαν.

Πριν την ανάληψη των δύο αξιωμάτων ο Κρίστιαν Κερν διατελούσε επί σειρά ετών γενικός διευθυντής των δημόσιων Ομοσπονδιακών Αυστριακών Σιδηροδρόμων, τους οποίους είχε οδηγήσει με επιτυχία σε μία εντυπωσιακή εξέλιξη, ενώ από το 1997 έως το 2010 κατείχε διευθυντική θέση στον Όμιλο των αυστριακών Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού.

Read previous post:
ΣΥΡΙΖΑ: Να μην υποκρίνεται η ΝΔ για την πορεία της δίκης της Χ.Α όταν έχει νομιμοποιήσει την ατζέντα της

«Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν επικίνδυνο, να μας κατηγορεί για συνεργασία με την ΧΑ το κόμμα των «ανοιχτών διαύλων»...

Close