Όταν ο γείτονας χάνει τη δουλειά του, βρισκόμαστε σε οικονομική ύφεση. Όταν τη χάνω εγώ, βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση. Harry Truman, 19884-1972, Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γ. Καρανίκας για τη μερική άρση δεσμευμένου λογαριασμού

15 Μάιος, 2019

«Είναι μία τροπολογία, που ναι μεν επιβραβεύει τους συνεπείς οφειλέτες και αυτό είναι θετικό, στον αντίποδα όμως, αυτή η μερική άρση της κατάσχεσης απέχει σημαντικά από τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς».

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας, για την τροπολογία περί μερικής άρσης δεσμευμένου λογαριασμού.

«Καταρχήν, συνέχισε ο ίδιος, μας κάνει εντύπωση που στα κεφάλαια, τα οποία θα εξαιρούνται της δέσμευσης, δεν περιλαμβάνεται το σύνολο των ρυθμίσεων, στις οποίες εν δυνάμει μπορεί να μετέχει ένας επιχειρηματίας (ασφαλιστικές, φορολογικές, εξωδικαστικού προσδιορισμού, πάγιες). 

Κατά δεύτερον, ο προβλεπόμενος πολλαπλασιαστικός συντελεστής απελευθέρωσης κεφαλαίων, 3 έως 4,5, είναι εξαιρετικά ‘δειλός’ για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησης».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, υπογραμμίζει ότι η πάγια θέση της συνομοσπονδίας γι’ αυτό το θέμα, είναι γνωστή από παλιά: Επιβάλλεται η θέσπιση ενός ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού, μέχρι του ποσού που θα καλύπτει ολοσχερώς τις πάγιες λειτουργικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, προμηθευτές, μισθούς).

«Έχοντας ερμηνεύσει τον σφυγμό της αγοράς εδώ και χρόνια, αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί, τόσο η βιωσιμότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όσο και η επιτυχία των ρυθμίσεων που εισάγονται με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου» αναφέρει ο κ. Καρανίκας.

Read previous post:
Αιχμές Βασιλειάδη για τον τελικό Κυπέλλου

Αιχμές στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ αλλά και στην ΕΠΟ για τη διανομή των προσκλήσεων του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας άφησε...

Close