Στην Ελβετία, πεντακόσια χρόνια δημοκρατίας και ειρήνης, και ποιο ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμά τους; Το ρολόι-κούκος - Graham Green

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επισκεφθεί το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη στα τέλη Ιουνίου

25 Μάιος, 2018

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, θα επισκεφθεί στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη στα τέλη Ιουνίου, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα αρχίσει την περιοδεία του από την Ιορδανία στις 24 Ιουνίου, πριν μεταβεί στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ στις 25 Ιουνίου. Στις 26 Ιουνίου θα είναι στην Ιερουσαλήμ και στις 27 στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από τον ισραηλινό στρατό.

Η επίσκεψη, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο για το καλοκαίρι χωρίς ακριβές χρονοδιάγραμμα, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί διάδοχος του βρετανικού θρόνου. “Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας που είχε θετική αποδοχή από τις ισραηλινές, τις ιορδανικές και τις παλαιστινιακές αρχές”, είχε ανακοινώσει το Κένσινγκτον.

Κανένα μέλος της στενής βασιλικής οικογένειας δεν έχει επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ μετά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους το 1948. Οι προηγούμενες ανεπίσημες επισκέψεις είχαν πραγματοποιηθεί από τους εξαδέλφους της Ελισάβετ Β’, τον δούκα του Κεντ (1998) και τον δούκα του Γκλόστερ (2007).

Είναι επίσης μια πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βρετανικής μοναρχίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, είχε παραστεί στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Ιτζχάκ Ράμπιν τον Νοέμβριο του 1995 και του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ τον Σεπτέμβριο του 2016. Στη συνέχεια είχε επισκεφθεί τον τάφο της γιαγιάς του Αλίκης της Ελλάδας στο ‘Όρος των Ελαιών. Αλλά οι επισκέψεις αυτές δεν είχαν πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και δεν είχαν επίσημο χαρακτήρα.

Read previous post:
Ο Ντάνι Μπόιλ θα σκηνοθετήσει τον επόμενο Τζέιμς Μποντ

Ο Βρετανός Ντάνι Μπόιλ θα είναι ο σκηνοθέτης της επόμενης ταινίας Τζέιμς Μποντ, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία Eon Prοductions που...

Close