Τα πάθη είναι για τον άνθρωπο ό,τι ο άνεμος για τα ιστιοφόρα. Παρόλο που μπορεί να τον καταστρέψουν, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτά. - Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος διανοητής

Ο Πρ. Παυλόπουλος βράβευσε τους «πρώτους των πρώτων» για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

20 Απριλίου, 2018

Βραβεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι «πρώτοι των πρώτων» του σχολικού έτους 2016-17, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Βουλή και διοργανώθηκε από την Eurobank, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά, βραβεύτηκαν φέτος 890 αριστούχοι από όλη την Ελλάδα, ενώ σήμερα βραβεύθηκαν οι 58 μαθητές, που αποτελούν τους «πρώτους των πρώτων», εκείνους δηλαδή που αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος, τα βραβεία απονεμήθηκαν για 15η χρονιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των αριστούχων που έχουν βραβευτεί διαχρονικά, από το 2003, που θεσπίστηκαν τα εν λόγω βραβεία, στους 16.835.

Πρώτη των πρώτων για την χρονιά 2016-17 αναδείχθηκε η Αλεξία Κατσικογιάννη, από το 4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, που με 19.854 μόρια, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Πρόεδρος Γιούνκερ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ θα επισκεφθεί την  Αθήνα την Πέμπτη, 26 Απριλίου, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων...

Close