Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος

Ο Πόουλ Τόμσεν αποχωρεί από το ΔΝΤ τον Ιούλιο

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Πόουλ Τόμσεν, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείο, θα παραιτηθεί στο τέλος Ιουλίου.

Πριν αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα τον Νοέμβριο του 2014, ο Δανός οικονομολόγος ήταν υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Υπήρξε στέλεχος του ΔΝΤ για 37 συναπτά έτη.

«Ο Πόουλ έχει εργαστεί στενά και με τις 44 χώρες στην Ευρώπη και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή αναγκαίων εισηγήσεων και καθοδήγησης σε πολλές χώρες που πραγματοποίησαν τη μετάβαση σε μια οικονομία της αγοράς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου» σημείωσε η κα. Γκεοργκίεβα.

«Ο Πόουλ είναι γνωστός ως ένας σκληρός και ευσυνείδητος διαπραγματευτής, και είχε πάντοτε σαν πρωταρχική του μέριμνα τη μακροπρόθεσμη ευημερία των πολιτών των κρατών μελών που υπηρετούμε» σημείωσε η κα. Γκεοργκίεβα.

Read previous post:
Fitch: Ο κορωνοϊός μπορεί να οδηγήσει την παραγωγή πετρελαίου σε πλεόνασμα

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού μπορεί να περιορίσει την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου και να οδηγήσει σε πλεόνασμα παραγωγής έναντι της...

Close