Μέρα με την ημέρα, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει, αλλά πολύ σύντομα όλα είναι διαφορετικά. - Bill Watterson, 1958-, Αμερικανός σκιτσογράφος

O Πολιτισμός και η στήριξη των καλλιτεχνών είναι εθνική και όχι κομματική υπόθεση

1 Ιουνίου, 2020

Την έμπρακτη στήριξη της στους ανθρώπους του Πολιτισμού, καθώς έχει πλήρη γνώση της ανάγκης να στηριχθεί ο κλάδος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, δηλώνει με ανακοίνωση της η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
Υπογραμμίζει επίσης, ότι «ο Πολιτισμός είναι εθνική υπόθεση και όχι κομματική», αναφερόμενη σε πρόσφατη ανακοίνωση της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, με την οποία κατηγορεί την διοίκηση για έλλειψη ενδιαφέροντος και μέριμνας, προτείνοντας σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ανακούφιση του κλάδου.
Η διοίκηση αναφέρει, ότι «η κ. Δούρου μπερδεύει την ιδιότητά της ως κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με την ιδιότητα της περιφερειακής συμβούλου κι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής».
Δηλώνει ότι δεν θα επιτραπεί η εμπλοκή της περιφέρειας σε μικροκομματικά παιχνίδια, ότι η Ρ. Δούρου «βλέπει τον Πολιτισμό με κομματικές παρωπίδες», καθώς «καταψήφισε δύο φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη συγκρότηση Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού». Επίσης σημειώνει ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, καμία πολιτιστική εκδήλωση δεν μπορεί να διοργανωθεί πριν τις 15 Ιουλίου και χαρακτηρίζει αυτονόητη την πρόταση της Ρ. Δούρου για την αγορά εισιτηρίων σε θεατρικές παραστάσεις και τη διανομή αυτών στους πολίτες.
Υπογραμμίζει ότι είναι στις προθέσεις της περιφέρειας παρόμοιες κινήσεις, όπως η συνεργασία με φορείς και σωματεία καλλιτεχνών και η διοργάνωση σεμιναρίων, η διάθεση, δωρεάν, ανεκμετάλλευτων χώρων της περιφέρειας για μουσικές παραστάσεις, κά. 
Επισημαίνει δε, ότι άλλος είναι ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής και άλλος του υπουργείου Πολιτισμού και ανακοινώνει ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει σειρά δράσεων όπως:
-Ένα νέο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, το οποίο σύντομα θα παρουσιαστεί και θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ασφαλείς συνθήκες.
-Είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους δήμους, προκειμένου να στηριχθούν οι προσπάθειές τους.
– Προωθεί συνεργασίες υψηλού κύρους και αποδοχής με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της χώρας.
– Δίνοντας έμφαση στον τομέα της ψηφιακής πρόσβασης στον πολιτισμό, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις από το σπίτι, όπως πχ η συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για την παραγωγή ψηφιακού μουσικού υλικού, το οποίο θα προσφέρεται δωρεάν στους πολίτες μέσω διαδικτύου. 
 

Read previous post:
Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ελπίζει σε αγώνες με θεατές ως το τέλος του πρωταθλήματος

Το ιταλικό ποδόσφαιρο χρειάστηκε να περάσει αρκετές...

Close