Η ελευθερία είναι ο άνθρωπος. Ακόμα και για να υποκύψει, πρέπει να είναι ελεύθερος. Jules Michelet, 1798-1874, Γάλλος ιστορικός

Ο Πιρς Μόργκαν ακόμη δεν πιστεύει την Μέγκαν Μαρκλ

7 Απριλίου, 2021

Ο Άγγλος δημοσιογράφος, Πιρς Μόργκαν μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δραματική έξοδό του από την εκπομπή «Good Morning Britain» όταν διατύπωσε αμφιλεγόμενα σχόλια σχετικά με την τηλεοπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο Πιρς Μόργκαν εμφανίστηκε στην εκπομπή «Tucker Carlson Today» στο Fox Nation την περασμένη Δευτέρα και αποκάλυψε πως εξακολουθεί «να μην πιστεύει αυτά που είπαν και συγκεκριμένα να μην πιστεύει όσα είπε η Μέγκαν Μαρκλ».

«Δεκαεπτά διαφορετικοί ισχυρισμοί από το ζευγάρι έχουν πλέον αποδειχθεί ότι είναι εντελώς αναληθείς ή υπερβολικά μεγαλοποιημένοι ή αβάσιμοι» δήλωσε.

Μιλώντας για τις συνθήκες που τον οδήγησαν να απομακρυνθεί από το ρόλο του ως συμπαρουσιαστής του «GMB», ο Μόργκαν είπε: «Δεν πίστεψα τη Μέγκαν Μαρκλ, μια τεράστια αντίδραση ξέσπασε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήμουν οργισμένος, δεν μου επιτρεπόταν να έχω τη γνώμη ότι δεν πίστεψα όσα είπε, παρ’ όλο που ήταν σαφές σε εμένα σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρακολουθούσα τη συνέντευξη, ότι υπήρχαν ορισμένα πράγματα που απλά δεν μπορούσαν να είναι αλήθεια».

Χαρακτηρίζοντας ανοησίες τους ισχυρισμούς της Μέγκαν Μαρκλ ότι παντρεύτηκε τρεις ημέρες πριν από το γάμο της με τον Χάρι, το 2018, ο Μόργκαν είπε: «Εάν αυτό συνέβαινε μόνο με τους τρεις, ο αρχιεπίσκοπος θα είχε συλληφθεί για παραβίαση του νόμου. Υπήρχαν, λοιπόν, πράγματα όπως αυτό, που θεώρησα ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν επιτρεπόταν να είναι μια θέση που θα μπορούσα να υιοθετήσω. Μου είπαν: “πρέπει να πιστέψεις τη Μέγκαν Μαρκλ και αν δεν πιστεύεις αυτά που λέει, είσαι ρατσιστής”».

Μεγάλο μέρος της αρνητικής αντίδρασης που εισέπραξε ο Άγγλος παρουσιαστής της τηλεόρασης προήλθε από την κριτική του για τη Μέγκαν Μαρκλ με αφορμή τον ισχυρισμό της ότι δεν μπορούσε έχει βοήθεια από το βασιλικό προσωπικό αφού βίωσε αυτοκτονικές σκέψεις ενώ ήταν έγκυος.

«Δεν μπορώ να πω αν είχε αυτοκτονικές σκέψεις, αυτό το γνωρίζει η ίδια μόνο» είπε ο Πιρς Μόργκαν.