Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Abert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

O περιφερειάρχης Γ.  Πατούλης στα εγκαίνια της έκθεσης World Tourism Expo

16 Μαΐου, 2022

“Με σχέδιο και μεθοδικότητα εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να καθιερώσουμε την Αττική ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διεθνώς”, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γ.  Πατούλης στα εγκαίνια της έκθεσης World Tourism Expo, στο Περιστέρι, που τέλεσε μαζί με την πρόεδρο του ΕΟΤ Α. Γκερέκου.
 
 Στην τελετή παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος, ενώ ο κ.  Πατούλης κατά την περιήγηση του  στα περίπτερα της Έκθεσης ενημερώθηκε για τις νέες τουριστικές τάσεις και  τις προοπτικές ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που είναι στις βασικές θεματικές της έκθεσης.

Στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ο θεματικός τουρισμός συμπορεύεται με τη στρατηγική μας για την τουριστική ανάπτυξη της μεγαλύτερης Μητροπολιτικής Περιφέρειας της χώρας. Πέρα από τον αδιαμφισβήτητο ιστορικό και πολιτιστικό της θησαυρό, η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, έχει να επιδείξει άριστα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. Και επενδύουμε συστηματικά σ’αυτή την τάση. Οι ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλο τον κόσμο σήμερα αναπτύσσουν στρατηγικές για την ανάδειξη της γαστρονομικής τους ταυτότητας και των ιδιαίτερων γευστικών πολιτισμών του κάθε τόπου, ώστε να αυξήσουν την επιρροή στις επιλογές προορισμού των τουριστών».
 
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή χρονιά και ενδεικτικά παρέθεσε τα εξής στοιχεία του διεθνούς αεροδρομίου  Αθηνών: το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρουσιάστηκε  ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση που έφτασε το 64% του επιπέδου του 2019 -προ COVID19-,ενώ ήδη στο πρώτο 15ήμερο του Απριλίου το ποσοστό αυτό υπερέβη το 80%. 
«Και αναμένουμε, πέρα από την Ευρώπη, τη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες,  η τουριστική ζήτηση και η γνωριμία των επισκεπτών με τον τόπο μας να εκτοξευθεί με τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις των Αμερικανικών αεροπορικών εταιριών. 3.000 ταξιδιώτες την εβδομάδα θα φθάνουν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με απευθείας πτήσεις από την Ατλάντα, το Σικάγο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον. Ως Αττική, μέσα από ένα πλούσιο σχέδιο δράσης και εξωστρέφειας, το οποίο εφαρμόζουμε συστηματικά, διαπιστώνουμε ότι κερδίζουμε αυξανόμενο ενθουσιασμό επισκεπτών που θέλουν να γνωρίσουν την Περιφέρεια με τον πολυθεματικό ταξιδιωτικό της χαρακτήρα, τον οποίο και προβάλλουμε», επισήμανε.
 
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης εστίασε στις προτεραιότητες που είναι οι εξής:
η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην Αττική, η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής τουριστικής οικονομίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, καθώς και η ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής ως ασφαλούς προορισμού.