Αν υπάρχει μια αιώνια αλήθεια της πολιτικής, είναι ότι πάντα υπάρχουν δεκάδες καλοί λόγοι για να μην κάνεις τίποτα. John Le Carre, 1931- , Βρετανός συγγραφέας

Ο ΠΑΟΚ τιμά τους προπάτορες του

29 Μαΐου, 2020

Μια μέρα σαν τη σημερινή ο ΠΑΟΚ και σύσσωμη η οικογένεια του «Δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να λησμονήσει τις ρίζες και την προέλευσή του. Οι ανακοινώσεις και αναρτήσεις από όλα τα τμήματα του ιστορικού συλλόγου είναι άμεσα αναφερόμενα στην θλιβερή επέτειο της πτώσης της Κωνσταντινούπολης. Η ΠΑΕ που εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα της οικογένειας αυτής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Θεσσαλονίκη, 29/05/2020

Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντίνουπολιτών, ως Σωματείο που έλκει την καταγωγή του από την πρωτεύουσα του Βυζαντίου, κλείνει ευλαβικά το γόνυ και τιμάει τη μαύρη επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως την 29η Μαΐου του 1453.

Τιμάει και τους προπάτορές του, οι οποίοι χρόνια μετά, πήραν το δρόμο του ξεριζωμού και της προσφυγιάς στη μάνα Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ, ως κορυφαίος προσφυγικός σύλλογος, υπόσχεται να αποτελεί πάντα τη γέφυρα μεταξύ Βασιλεύουσας και Συμβασιλεύουσας, Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης, χαμένων πατρίδων-Ελλάδος.

Το μαύρο ως πένθος για τις χαμένες πατρίδες και το άσπρο ως ένδειξη ελπίδας που συνυπάρχουν στα χρώματα του Σωματείου μας μαζί με τα κλειστά φτερά του Δικεφάλου Αετού θα αποτελούν αιώνια ένδειξη σεβασμού στην ιστορία και πίστης και ελπίδας για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Σώπασε κυρά Δέσποινα…».

 

Ντίνος Καραμητρούσης

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Τα δικά τους «στέκια» στη Βόρεια Ελλάδα έχουν οι Βαλκάνιοι τουρίστες

Η Ελλάδα είναι η δική τους «Φλόριντα των Βαλκανίων».

Close