Ο νους δεν μας δόθηκε για να κατανοήσουμε το ανεξήγητο, αλλά μόνο για να μη σκοντάφτουμε πάνω στα δέντρα. Panait Istrati, 1884-1935, Ελληνορουμάνος συγγραφέας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζητεί μείωση στο ελάχιστο των “άχρηστων εμποδίων” στη διεθνή κυκλοφορία

26 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) κάλεσε σήμερα να μειωθούν στο ελάχιστο τα “άχρηστα εμπόδια στην κυκλοφορία και στο εμπόριο σε διεθνές επίπεδο”, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν τα μέτρα καταπολέμησης της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο ΠΟΤ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εργάζονται σε στενό συντονισμό και με άλλους εταίρους για να βοηθήσουν τα κράτη να ενεργήσουν έτσι ώστε η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων να προκαλέσει το ελάχιστο των άχρηστων εμποδίων στη διεθνή κυκλοφορία και στο διεθνές εμπόριο”, εξηγεί η υπηρεσία του ΟΗΕ που έχει την έδρα της στη Μαδρίτη.

“Ο ΠΟΥ δεν συνέστησε περιορισμό των ταξιδιών ή των εμπορικών συναλλαγών” και περιορισμοί στα ταξίδια μπορεί να έχουν “αρνητικές συνέπειες στον τομέα του τουρισμού”, υπογραμμίζει ο ΠΟΤ.

“Η απάντηση του τουρισμού πρέπει να είναι συνετή και συγκροτημένη απέναντι στην απειλή για τη δημόσια υγεία και να βασίζεται στην εκτίμηση των κινδύνων σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες και συστάσεις του ΠΟΥ”, εκτιμά η υπηρεσία.

Η επιδημία του νέου κοροναϊού, που ξεκίνησε στην Κίνα, εξαπλώνεται εδώ και μέρες σε όλη την Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, καθώς και στη λατινική Αμερική με ένα πρώτο κρούσμα σήμερα στη Βραζιλία, αυξάνοντας την παγκόσμια νευρικότητα απέναντι στους κινδύνους των διεθνών ταξιδιών.

Read previous post:
Όγκαστ και… ξερή η Φενέρ

Με τη Φενερμπαχτσέ να μένει...

Close