Είναι περίεργο που δεν αλλάζει τίποτα καθώς περνούν οι μέρες, αλλά όταν κοιτάς πίσω, τα πάντα είναι διαφορετικά. C.S. Lews, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας 

Ο ΟΣΕΘ ενισχύει την αστική συγκοινωνία στη δυτική είσοδο της πόλης

2 Φεβρουαρίου, 2024

Να ενισχύσει την εξυπηρέτηση των πολιτών με αστική συγκοινωνία στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου της πόλης (ΟΣΕΘ), τροποποιώντας για αυτό το λόγο τη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 45Υ «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Α.Σ. ΙΚΕΑ». Αυτό αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, στην οποία διευκρινίζεται ότι σκοπός της τροποποίησης είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης πολλών χρήσεων της ευρύτερης περιοχής των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και λοιπών αναπτυσσόμενων ζωνών της περιοχής του λιμένα.

«Εκτιμούμε ότι με την τροποποίηση της διαδρομής και τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της, θα βελτιωθούν οι καθημερινές μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και πολλών εργαζομένων της πόλης, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου “FlyOver”, ζήτημα που αποτελεί έναν βασικό στόχο μας», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.

Η νέα λεωφορειακή γραμμή κατά τη μετάβαση και την επιστροφή της θα διέρχεται από την οδό 26ης Οκτωβρίου και θα πραγματοποιεί τις στάσεις «ΦΙΞ» οδός 26ης Οκτωβρίου και «Κτίρια Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» οδός 26ης Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνει ο ΟΣΕΘ στη σημερινή του ανακοίνωση, η νεότερη ενημέρωση για τη γραμμή Νο 45Υ «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Α.Σ. ΙΚΕΑ», είναι ότι κατά τη διάρκεια των έργων αποχέτευσης της ΕΥΑΘ στην οδό Ίωνος Δραγούμη (κέντρο της πόλης), θα ακολουθεί τη διαδρομή : ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26ης Οκτωβρίου – Εγνατία – Δωδεκανήσου – Σαλαμίνος – Ναυάρχου Κουντουριώτου – Ελ. Βενιζέλου Μητροπόλεως – υφιστάμενη διαδρομή, με την παράλληλη ένταξη των στάσεων «Φράγκων» και «Λιμάνι» στο πρόγραμμα λειτουργίας της.