Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου θα έπρεπε να αποτελεί υποσημείωση στη διακήρυξη των καθηκόντων του. Oscar Louis Forel, 1891-1982, Ελβετός ψυχίατρος

Ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2019

12 Φεβρουάριος, 2019

Ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου για το 2019 λόγω των επιβραδυνόμενων οικονομιών και των εκτιμήσεων για ταχύτερη αύξηση της προσφοράς από ανταγωνιστές.

Στη μηνιαία έκθεσή του, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για την οικονομική ανάπτυξη του 2019 και ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα μειωθεί στα 30,59 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά 240.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερα σε σχέση με την πρόβλεψη του περασμένου μήνα.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός του ΟΠΕΚ, μια συμμαχία γνωστή ως OPEC+, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου προκειμένου να αποτραπεί η συσσώρευση της πλεονάζουσας παραγωγής. Το μερίδιο του ΟΠΕΚ σε αυτή τη μείωση ανέρχεται στα 800.000 βαρέλια την ημέρα.

Στην έκθεση του, ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι η παραγωγή του μειώθηκε κατά 797.000 βαρέλια την ημέρα σε μηνιαία βάση στα 30,806 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις για μείωση της παραγωγής ανέρχεται στο 86%, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Read previous post:
Η LEN καταδικάζει την επίθεση εναντίον παικτών του Ερυθρού Αστέρα

Την καταδίκη της για το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο (9/2) στο Σπλιτ, με την επίθεση που δέχθηκαν παίκτες...

Close