Από όλες τις τυραννίες, μια τυραννία που εφαρμόζεται ειλικρινά για το καλό των θυμάτων της, μπορεί να είναι η πιο καταπιεστική. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

Ο όμιλος εταιρειών Ηρακλής πήρε Βραβείο Αριστείας Οδηγικής Ασφάλειας στην ΕE

30 Ιούνιος, 2017

Ο όμιλος εταιρειών Ηρακλής ήταν ένας από τους πέντε φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην οδική ασφάλεια και στην προστασία της ζωής στους δρόμους της Ευρώπης.

Αυτή η προσπάθεια επιβραβεύτηκε στις 26 Ιουνίου, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απένειμε τα Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια 2017 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Μαζί με την ελληνική εταιρεία διακρίσεις απέσπασαν οι: Ville de Martigues (Γαλλία), CTT Correios de Portugal, Romanian Automobile Club (Ρουμανία) και Motorf?rarnas Helnykterhetsf?rbund (Σουηδία).

Τα βραβεία αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την οδική ασφάλεια, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Κομισιόν το 2004 και αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της κοινωνίας των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη. Σήμερα, περιλαμβάνει περισσότερους από 3.400 υπογράφοντες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους με συγκεκριμένα σχέδια δράσης για την Οδική Ασφάλεια.

Τον συντονισμό της προσπάθειας για μια ομάδα 7 ευρωπαϊκών χωρών (Κύπρος, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Εσθονία και Φινλανδία) έχει το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς». «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ελληνικές επιχειρήσεις διακρίνονται για τη συνέπειά τους σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, όπως και στην προαγωγή της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους. Το Ινστιτούτο θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες που αναδεικνύουν τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας της ζωής στο δρόμο», τονίζει η πρόεδρος του Ινστιτούτου, Βασιλική Δανέλλη ? Μυλωνά.

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων για την οδική ασφάλεια που δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μείωση κατά 2% των θανάτων στο δρόμους της ΕΕ το 2016, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σηματοδότησε μία θετική στροφή. Να σημειώσουμε πως οι ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο. Παρόλο αυτά περίπου 25.500 άτομα εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο και περίπου 135.000 υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα.

Read previous post:
Η Σιμόν Βέιλ υπήρξε ένα αυθεντικό σύμβολο για την Ευρώπη της μνήμης και της Δημοκρατίας

«Η Σιμόν Βέιλ υπήρξε ένα αυθεντικό σύμβολο για την Ευρώπη της μνήμης και της Δημοκρατίας» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,...

Close