Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος, 354-430, Άγιος

O Ολυμπιακός οι άλλοι 79 Ευρωπαίοι με αξία 24,1 δισ. ευρώ

12 Σεπτεμβρίου, 2019

H αξία των 80 συλλόγων, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός, που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League και του Europa League, ανέρχεται συνολικά σε 24,1 δισεκατομμύρια ευρώ, έχουν κύκλο εργασιών 11,7 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 139 εκατ. ευρώ.
 Αυτό αναφέρει η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta Dello Sport”, επικαλούμενη έκθεση της UEFA. Τα έσοδα από εμπορικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το 36% (πάνω από 4 δισ. ευρώ) και ακολουθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα (28%), τα έσοδα από τα εισιτήρια (17%), τα πριμ της UEFA και τα ασφάλιστρα αλληλεγγύης (14%), ενώ ένα τελικό 5% αφήνεται στα «άλλα έσοδα».
 Από την άλλη πλευρά, οι δαπάνες για τους παίκτες (46%) είναι οι πιο σημαντικές, ακολουθούμενες από το λειτουργικό κόστος (31%) και τους μισθούς των άλλων εργαζομένων (16%).
 Αυτές οι 80 ομάδες δαπάνησαν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην μεταγραφική αγορά, όπου κυριάρχησαν μετακινήσεις επιθετικών και αμυντικών (από 35%). Λιγότερες επενδύσεις έγιναν για τους παίκτες της μεσαίας γραμμής (25%) και τους τερματοφύλακες (5%.) Σχεδόν οι μισές μεταγραφές (47%) είναι μεταξύ 21 και 24 ετών. Οι κάτω των 17 ετών είναι 17%.
 

Read previous post:
O Στέφανος Τσιτσιπάς επισκέφτηκε το περίπτερο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επισκέφτηκε το περίπτερο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στο Tatoi Club, στο περιθώριο των αγώνων που δίνει με...

Close