Η λύση της κυβέρνησης σ΄ ένα πρόβλημα είναι συνήθως εξίσου κακή με το  πρόβλημα. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

Ο οίκος Fitch έθεσε υπό αναθεώρηση την πιστοληπτική αξιολόγηση της Jaguar Land Rover

5 Φεβρουαρίου, 2019

Ο οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της μεγαλύτερης βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jaguar Land Rover υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, επικαλούμενος την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit.

Η Jaguar Land Rover, που ανήκει στην ινδική Tata Motors, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα υπάρξει μια εβδομαδιαία παύση στην παραγωγή τον Απρίλιο λόγω πιθανής αναταραχής από το Brexit.

«Παρατηρείται σημαντική ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές του ομίλου και η παραγωγή του είναι προσανατολισμένη προς το Ηνωμένο Βασίλειο και ο όμιλος θα μπορούσε να επηρεαστεί σημαντικά από τα εμπορικά εμπόδια και διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την επιμελητεία», ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, τοποθετώντας τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ‘BB’ της εταιρίας σε “Watch Negative”.

Σύμφωνα με τον Fitch, η αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα της αβεβαιότητας ενόψει του Brexit, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερες πωλήσεις και υψηλότερο κόστος που ενδεχομένως θα ασκήσει πιέσεις στη ρευστότητα της εταιρίας.

Η JLR, που εδρεύει στην κεντρική Αγγλία, σχεδιάζει επίσης να περικόψει το εργατικό της δυναμικό καθώς πασχίζει να επιστρέψει σε κερδοφορία εν μέσω χαμηλότερης ζήτησης από την Κίνα και μείωσης των πωλήσεων ντιζελοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

ΤΦ

Read previous post:
«Η Ιταλία στηρίζει την επιθυμία του λαού της Βενεζουέλας να προκηρυχθούν προεδρικές εκλογές»

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε και πάλι, με επίσημο ανακοινωθέν της, στις πολιτικές εξελίξεις στην Βενεζουέλα.

Close