Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται. André Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Ο Ντομπρόβσκις θα προτείνει κανόνες για τα ψηφιακά νομίσματα

9 Οκτωβρίου, 2019

O αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις υποσχέθηκε την Τρίτη ότι θα προτείνει νέους κανόνες για τη ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για το Libra του Facebook.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Ντομπρόβσκις υποστήριξε ότι η Ευρώπη χρειάζεται κοινή προσέγγιση στην αντιμετώπιση ψηφιακών νομισμάτων όπως το Libra. «Σκοπεύω να προτείνω νέα νομοθεσία για αυτό» πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αυτή τη στιγμή συγκεκριμένους κανόνες για τα κρυπτονομίσματα, τα οποία μέχρι την ανακοίνωση των σχεδίων για το λανσάρισμα του Libra θεωρούνταν ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας από τους φορείς άσκησης πολιτικής.

Ως τώρα ο κ. Ντομπρόβσκις δεν είχε προβεί σε κινήσεις για τη ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων. Όπως τόνισε στους ευρωβουλευτές, η αλλαγή στάσης οφείλεται στα σχέδια του Facebook για το Libra, ένα νόμισμα το «οποίο μπορεί να έχει συστημικές συνέπειες στη χρηματοοικονομική σταθερότητα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι η νέα νομοθεσία για τα ψηφιακά νομίσματα πρέπει να εστιάσει στην υπεράσπιση της χρηματοικονομικής σταθερότητας.

Read previous post:
Καταρρέει η στερλίνα -Μετά τις αναφορές ότι οι συνομιλίες για το Brexit καταρρέουν

Η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλό μηνός έναντι του ευρώ σήμερα ύστερα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι συνομιλίες για...

Close