Οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Είκοσι χρόνια πριν, χρειάζονταν δυο άνθρωποι για να κουβαλήσουν ψώνια αξίας είκοσι δολαρίων. Σήμερα, και ένα παιδί πέντε χρονών μπορεί να το κάνει. Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

Ο Νίκος Παππάς στον Παναθηναϊκό ΑμεΑ

10 Αυγούστου, 2020

Τις κοινωνικές ευαισθησίες του απέδειξε μία ακόμη φορά ο Νίκος Παππάς δηλώνοντας συμμετοχή στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού. Ο πρώην πλέον παίκτης των «πρασίνων» έχει στηρίξει την ομάδα μπάσκετ ΑμεΑ του Παναθηναϊκού στο παρελθόν και αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε να καλύψει τη μία εκ των δύο θέσεων αρτιμελών της ομάδας όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο.  

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά από επτά σεζόν στο «τριφύλλι» και 130 συμμετοχές στη Euroleague, δήλωσε για την απόφασή του να στηρίξει την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού: «Συνεχίζω λοιπόν στον Παναθηναϊκό… Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα να είμαι αγωνιστικό μέλος της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του συλλόγου, πόσω μάλλον τώρα που δεν ανήκω στην ΚΑΕ.

Για εμένα είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ, και όλοι οι άνθρωποι που την περιστοιχίζουν, αλλά και τα παιδιά που αγωνίζονται, είναι οικογένεια για εμένα. Είτε δεν καταφέρω να παίξω, είτε αγωνιστώ για ένα δευτερόλεπτο, είναι τεράστια η χαρά για εμένα αυτή η πρόσκληση».

Στη σχετική ανακοίνωση της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού αναφέρεται: «Αφού είδε τους αγώνες της ομάδας μας ως φίλαθλος, αφού προπονήθηκε μαζί μας σε αμαξίδιο, αφού έζησε αγώνα από τον πάγκο και φώναξε “Παναθηναϊκός” μαζί μας, αφού βοήθησε όπως αυτός ξέρει… Ήταν ένας από εμάς ούτως η άλλως.
Πλέον, ο Νίκος Παππάς θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο!

Ανεξάρτητα με το αν του επιτρέψουν ή όχι οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις να είναι στην Αθήνα, ο ίδιος ήθελε να είναι μέλος της ομάδας και θα έχει μια από τις δύο θέσεις αρτιμελών που επιτρέπεται να έχει η κάθε ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο».

Ασπασία Βελονάκη

Περισσότερα στη κατηγορία Αθλητικά Νέα
Εκτός Ευρώπης η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού

Oριστικοποιήθηκε η μη συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Close