Όπως στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους δεν υπάρχει χώρος για κάρα ή για περιπλανώμενους πεζούς, έτσι και η σύγχρονη κοινωνία δεν έχει θέση για ζωές και μεθόδους που είναι πολύ εκκεντρικές. A.C. Grayling, Σύγχρονος Βρετανός φιλόσοφος

Ο Μπόρις Τζόνσον θα έβρισκε…«παράξενη» την επιβολή δασμών από την ΕΕ

25 Ιούνιος, 2019

Ο επικρατέστερος υποψήφιος διάδοχος της Τερέζα Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «νεκρή» και ότι θα έβρισκε  «παράξενο» αν η ΕΕ επέβαλλε δασμούς στα εισαγόμενα από το μπλοκ βρετανικά αγαθά μετά ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Η επιβολή δασμών, σχολίασε ο ίδιος, δεν θα ήταν προς το συμφέρον των επιχειρήσεων στην ΕΕ, ενώ ως προς το ύψος του ποσού που πρέπει να καταβάλει η χώρα του στην ΕΕ για το ”διαζύγιο” και ως προς την σχετική προθεσμία ο Τζόνσον είπε ότι για αυτά χρειαζόμαστε “δημιουργική ασάφεια”.
Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο Τζόνσον δήλωσε: “Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ περίεργο αν η ΕΕ αποφάσιζε από μόνη της…αν αποφάσιζε να επιβάλει δασμούς σε προϊόντα που θα προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν…σαν να επιστρέφαμε στο ηπειρωτικό σύστημα της Ναπολεόντειας Ευρώπης”.
Η παράταση της παρούσας συμφωνίας με την ΕΕ είναι μια αισιόδοξη προοπτική και ένας τρόπος να προχωρήσουμε, σημείωσε, λέγοντας επίσης ότι η Βρετανία θα μπορούσε να συμφωνήσει με την ΕΕ να προχωρήσουν μαζί με βάση το άρθρο 24 της συμφωνίας Gatt (Σ.τ.Σ: η γενική συμφωνία για δασμούς και εμπόριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου).
Υπάρχουν άλλοι τρόποι για τον έλεγχο των αγαθών που θα μεταφέρονται από και προς την Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία, δήλωσε ο Τζόνσον.
Σχετικά με το θέμα της φορολογική πολιτικής, είπε ότι θα παρουσιάσει μια πρόταση σχετικά με την φορολόγηση, η οποία θα ξεκινάει με την άρση των ορίων για τους χαμηλόμισθους.

 

Read previous post:
Κόσοβο: Μήπως, για να ζήσουμε μαζί, αρχίζαμε από το να καταλαβαινόμαστε;

Μήπως για να ζήσουμε μαζί, αρχίζαμε από το να καταλαβαινόμαστε; Ο δήμος της Καμένιτσα, στο ανατολικό Κόσοβο, παρακινεί τους κατοίκους...

Close