Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Ο Μπεν Πολ πρωτοστατεί σε εκστρατεία με στόχο να γίνει πράσινη ξανά η αφρικανική ήπειρος

26 Ιανουαρίου, 2022

Ο τραγουδιστής από την Τανζανία, Μπεν Πολ, έχει ασχοληθεί με τον ακτιβισμό για το κλίμα και γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο του ως προσωπικότητα που ασκεί επιρροή.
 
Σε συνέντευξή του στο BBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Νέων ο Μπεν Πολ, τραγουδιστής της RnB που κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Joeboy από τη Νιγηρία και ο King Kaka από την Κένυα αναφέρθηκε στις δράσεις του για το περιβάλλον.
 
«Συνεργάζομαι με το WWF, επίσης συνεργάζομαι με τον οργανισμό Justdiggit από την Ολλανδία, αποστολή του οποίου είναι να ξαναπρασινίσει την Αφρική και με οργανισμούς της Τανζανίας που υποστηρίζουν την εκστρατεία μηδενικών αποβλήτων. Πρόσφατα διορίστηκα εθνικός πρεσβευτής για την προστασία του περιβάλλοντος από την κυβέρνηση της Τανζανίας. Με τον οργανισμό Justdiggit καταφέραμε να φυτέψουμε πάνω από έξι εκατομμύρια δέντρα στην κεντρική Τανζανία και μόλις ξεκινήσαμε» ανέφερε.
 
«Μπορεί να είναι δύσκολο για τους καλλιτέχνες να πηγαίνουν στην ύπαιθρο και να φυτεύουν δέντρα, αλλά είναι δυνατό να καλούν το κοινό να το κάνει αυτό. Αν χρησιμοποιήσουμε τις φωνές μας και συνεισφέρουμε, μπορεί να επέλθει αλλαγή» εξήγησε.
 
«Με τη μουσική του εμπνέει, κινητοποιεί και θα ενεργοποιεί το κοινό του για να ενταχθεί στο κίνημα» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Justdiggit.
 
«Ο Μπεν Πολ έχει μοναδική σύνδεση με την επόμενη και την επερχόμενη γενιά, καθώς και ισχυρούς δεσμούς και πάθος για την αφρικανική ήπειρο και την πατρίδα του» σημειώνει ο οργανισμός, ο οποίος μέσω της δύναμης της επικοινωνίας, εμπνέει, εκπαιδεύει και ενδυναμώνουμε εκατομμύρια αγρότες και κτηνοτρόφους στην Αφρική να αρχίσουν να κάνουν πράσινη ξανά τη γη τους, να βελτιώσουν τα μέσα διαβίωσής τους προς όφελος όλων.