Βρίσκω τον πόλεμο αποκρουστικό, αλλά αυτοί που τον εγκωμιάζουν χωρίς να συμμετέχουν σ΄αυτόν, είναι ακόμα περισσότερο - Romain Rolland

Ο Μπαπέ θέλει εγγυήσεις για να ανανεώσει

24 Ιανουαρίου, 2021

Το συμβόλαιο του Κιλιάν Μπαπέ με την Παρί Σεν Ζερμέν, λήγει το 2022 και η υπόθεση της παραμονής του, στους πρωταθλητές Γαλλίας είναι το «μέγα ζήτημα» για τους διοικούντες τον γαλλικό σύλλογο.

    «Συζητάμε με τον σύλλογο για να βρούμε μία συμφωνία. Εχω πει ότι το σκέπτομαι, γιατί νομίζω ότι εάν υπογράψω θα σημαίνει ότι επενδύω μακροπρόθεσμα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, πάντα ήμουν πολύ χαρούμενος. Οι φίλαθλοι και ο σύλλογος με βοηθούν πάντα και για αυτό θα είμαι πάντα ευγνώμων. Αλλά πρέπει να σκεφτώ τι θέλω να κάνω στα επόμενα χρόνια, που θέλω να είμαι. Εκεί στρέφεται η σκέψη μου. Ναι, θα πρέπει να πάρω σύντομα μία απόφαση, αλλά είμαι στη διαδικασία σκέψης. Εάν είχα την απάντηση σήμερα, θα την έλεγα σήμερα. Για παράδειγμα, δεν θέλω να υπογράψω συμβόλαιο και να φύγω έναν χρόνο αργότερα. Εάν υπογράψω θέλω να είναι για να μείνω», σχολίασε προχθές ο Μπαπέ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Ωστόσο, σε περίπτωση που το επόμενο χρονικό διάστημα, ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής, αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του, δεν αποκλεέιται το προσεχές καλοκαίρι, η διοίκηση της Παρί ΣΖ να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο παραχώρησης του, δεδομένου ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης.

    Προς το παρόν, ο Λεονάρντο, ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, μιλά μαζί του, αλλά και με συγγενείς του, σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», η διοίκηση θα προσφέρει στον Μπαπέ μία «γενναία» αύξηση απολαβών (σ.σ. σήμερα εισπράττει 11 εκατομμύρια ευρώ καθαρά) για τριετή ανανέωση του συμβολαίου του.

    Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο Νεϊμάρ, όσο και ο Μπαπέ θα ζητήσουν εγγυήσεις από τους διοικούντες, σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας, αλλά και τον σχεδιασμό που έχουν, προκειμένου να γίνει απολύτως ανταγωνιστική στο κορυφαίο επίπεδο.
 

Γιώργος Διακογιάννης