Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Ο Μακρόν επέκρινε τον πουριτανισμό και την υποκρισία όσων αρνούνται να δουν την αναποτελεσματικότητα των διεθνών οργανισμών

12 Νοεμβρίου, 2019

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε σήμερα τον «πουριτανισμό» όσων αρνούνται να δουν την αναποτελεσματικότητα των διεθνών οργανισμών, αναφερόμενος στις επικριτικές του δηλώσεις για το ΝΑΤΟ, οι οποίες προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων.
«Εχουμε ανάγκη από περισσότερη συνεργασία», δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν εγκαινιάζοντας το Φόρουμ του Παρισιού για την Ειρήνη που θεσμοθέτησε ο ίδιος πέρυσι. Περί τους τριάντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμμετέχουν στις εργασίες του, ανάμεσά τους πολλοί προερχόμενοι από χώρες της Αφρικής. Αλλά δεν υπάρχει εκπρόσωπος της αμερικανικής ούτε της ρωσικής ηγεσίας.
«Ο κίνδυνος προέρχεται από την οκνηρία, να λέμε ότι έχουμε (διεθνείς) οργανισμούς, μας αρέσουν πολύ, δεν τους εξετάζουμε, μερικές φορές έχουν χάσει τον στόχο τους, κανείς πλέον δεν καταλαβαίνει προς τα πού κατευθύνονται, ας καλύψουμε το στήθος που δεν μπορούμε να δούμε, όπως λέει ο Μολιέρος, και έτσι θα είναι καλύτερα».
«Δεν συμφωνώ καθόλου, το έδειξα, ίσως θίγοντας ορισμένους στην αίθουσα αυτή εδώ και λίγες ημέρες. Χρειαζόμαστε αλήθεια. Ο πουριτανισμός ή η υποκρισία δεν λειτουργούν στον χρόνο που τρέχει, διότι οι συμπολίτες μας το αντιλαμβάνονται. Ούτε η οκνηρία είναι λύση», επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε με τον τρόπο αυτόν στις επικρίσεις της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και της  μελλοντικής προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρούσας στην αίθουσα, για τις πρόσφατες δηλώσεις του για το ΝΑΤΟ, για το οποίο είπε ότι βρίσκεται σε «κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου».

 

Read previous post:
Για «ολιγαρχικό αυταρχισμό» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΜέΡΑ25

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΜέΡΑ 25 με αφορμή, όπως υποστηρίζει, τις προσαγωγές στελεχών του που διαμαρτύρονταν προς τον κινέζο...

Close