Η πρώτη απαίτηση της πολιτικής δεν είναι η ευφυΐα ή η ενεργητικότητα, αλλά η υπομονή. Η πολιτική είναι δρόμος αντοχής στον οποίο συνήθως η χελώνα νικάει το λαγό. John Major, 1943-, Βρετανός Πρωθυπουργός [1990-1997]

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στην τηλεδιάσκεψη υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομάδας MED 7

3 Ιουνίου, 2020

Σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομάδας MED 7, δηλαδή των χωρών Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η τηλεδιάσκεψη θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής των Med7, που θα διοργανώσει η Γαλλία το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, θα συζητηθούν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου ανάκαμψης της Ευρώπης και της εξόδου από την κρίση. Επίσης, στη θεματολογία βρίσκεται το Μέλλον της Ευρώπης και τα διδάγματα, που προέκυψαν από την κρίση.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, όπως επισημαίνεται, θα υιοθετηθεί Κοινή Δήλωση – Διακήρυξη, στην οποία θα επισημαίνεται ότι ο ευρωπαϊκός συντονισμός και η αλληλεγγύη είναι τα καλύτερα πλεονεκτήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στο κείμενο της Δήλωσης θα περιλαμβάνεται ειδική αναφορά για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Read previous post:
Covid-19: Στους 382.016 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο, πάνω από 6,4 εκατ. τα κρούσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 382.

Close