Ο σοφός δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες από όσες βρίσκει. Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφος

Ο Λουκάς Παπαδήμος πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

19 Νοεμβρίου, 2019

Ο καθηγητής-ακαδημαϊκός Λουκάς Παπαδήμος ανέλαβε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Η νέα σύνθεση του ΔΣ του ΙΙΒΕΑΑ, κατόπιν ψηφοφορίας, συμπληρώνεται από τους εξής: αντιπρόεδρος ο καθηγητής – ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος, γραμματέας ο καθηγητής – ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Κριμπάς και μέλη οι καθηγητές – ακαδημαϊκοί Αντώνιος Κουνάδης, Λουκάς Χριστοφόρου, Δημήτριος Θάνος και Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Το ΙΙΒΕΑΑ ξεκίνησε τις ερευνητικές του δραστηριότητες το 2004 και εστιάζει στην άμεση αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της βασικής βιολογικής έρευνας σε ιατρικές εφαρμογές, δηλαδή στην ανάπτυξη της «μεταφραστικής έρευνας». Στεγάζει δεκάδες ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με την κατανόηση τους μηχανισμούς και την παθοφυσιολογία του ανοσολογικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος, καθώς επίσης των βλαστοκυττάρων, της ανάπτυξης, της γήρανσης και του καρκίνου.

Read previous post:
Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα επετειακών δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα των επετειακών δράσεων με το οποίο θα συμμετέχει στον εθνικό εορτασμό για τα...

Close