Δημοκρατία είναι το όνομα που δίνουμε στον λαό κάθε φορά που τον χρειαζόμαστε. Robert de Flers, 1869-1927, Γάλλος συγγραφέας

Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την απελευθέρωση των δύο ομήρων από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία

19 Νοεμβρίου, 2019

Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν σήμερα την απελευθέρωση δύο πανεπιστημιακών, ενός Αμερικανού και ενός Αυστραλού, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από το 2016 από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπέφεραν πολύ κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

«Προσευχόμαστε προκειμένου οι δύο άνδρες να αναρρώσουν πλήρως αφού υπέστησαν πολύ δύσκολες συνθήκες αιχμαλωσίας», σημείωσε σε ανακοίνωση η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ.

Οι δύο καθηγητές του αμερικανικού πανεπιστημίου της Καμπούλ «λαμβάνουν αυτή τη στιγμή ιατρική φροντίδα» διευκρίνισε η αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός Κέβιν Κινγκ και ο Αυστραλός Τίμοθι Ουίκς παραδόθηκαν σήμερα στον αμερικανικό στρατό ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τριών ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν, που κρατούσε αιχμάλωτους η αφγανική κυβέρνηση.

«Ευχαριστούμε την αφγανική κυβέρνηση για την ενέργειά της, στο πνεύμα της συνεργασίας μας, που επέτρεψε την απελευθέρωση των ομήρων», αναφέρει η Γκρίσαμ, προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι έλαβε πολλά τολμηρά μέτρα εξ ονόματος της ειρήνης».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι διαβλέπει σε αυτήν την απελευθέρωση «ένα σημάδι ελπίδας ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν (…) μπορεί σύντομα να τερματιστεί υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας».

Read previous post:
Εναλλακτικές δράσεις ενίσχυσης των ελαιοκαλλιεργειών ζήτησε από την Κομισιόν ο Μ. Βορίδης

Εναλλακτικές δράσεις ενίσχυσης των ελαιοκαλλιεργειών ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με παρέμβασή...

Close