Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του. Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Ο ΛεΜπρον δεν θα «φέρει» κάποιο μήνυμα στην φανέλα του

12 Ιουλίου, 2020

Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά της επικείμενης επανέναρξης του ΝΒΑ, είναι ότι οι παίκτες θα έχουν δικαίωμα να «φέρουν» ένα πολιτικό ή/και κοινωνικό μήνυμα, το οποίο θα είναι γραμμένο στις φανέλες τους, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα, σε θέματα ρατσισμού και βίας.

    Κάτι όμως, που δεν πρόκειται να κάνει ο ΛεΜπρον Τζέϊμς, ο οποίος σχολίασε σχετικά: «Δεν θα έχω κανένα μήνυμα στο πίσω μέρος της φανέλας μου. Συγχαίρω όλους εκείνους που αποφάσισαν να το κάνουν. Ήταν κάτι που δεν αντιστοιχούσε πραγματικά στην αποστολή μου, στον στόχο μου. Θα ήθελα να είχα την γνώμη μου για το τι θα είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της φανέλας μου. Είχα μερικά πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δεν συμμετείχα σε αυτήν τη διαδικασία, η οποία είναι φυσιολογική. Είναι αρκετά κατανοητό. Δεν χρειάζεται να έχω κάτι στο πίσω μέρος της φανέλας μου, για να καταλάβουν οι άνθρωποι την αποστολή μου ή να γνωρίζουν ποιος είμαι και τι κάνω».

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος NBA στις 30 Ιουλίου, στο Disney World στο Ορλάντο (Φλόριντα), οι διοργανωτές επέτρεψαν στους παίκτες να μεταφέρουν μηνύματα από έναν κατάλογο με τριάντα σλόγκαν, όπως τα «Black Lives Matter», «δεν μπορώ να αναπνεύσω», «δικαιοσύνη», «ειρήνη», «ισότητα», «ελευθερία».
 

Γιώργος Διακογιάννης

Read previous post:
Από το γήπεδο στην καραντίνα!

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας της Μπελενένσες, Αντρέ Μορέϊρα, παρακολούθησε από τον πάγκο, αλλά με αγωνία, την προσπάθεια των συμπαικτών του στην...

Close