Η σωστή κρίση είναι προϊόν εμπειρίας και η εμπειρία είναι προϊόν λανθασμένης κρίσης. Walton Wriston, Βρετανός τραπεζίτης

«Ο λαός θα αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε στην οικονομική μαφία να χειραγωγεί το πολιτικό προσωπικό»

21 Μάρτιος, 2019

«Ο λαός θα αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε στην οικονομική μαφία να χειραγωγεί το πολιτικό προσωπικό» επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 247NEWS, εκτιμώντας παράλληλα ότι «θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές». 

«Είναι φανερό ποιοι έχουν πάνω τους δικογραφίες και καταγγελίες και στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι υποχείριο οικονομικών συμφερόντων» επανέλαβε, προτρέποντας: «Ας αποτρέψουμε ένα φαινόμενο ελληνικού μπερλουσκονισμού». 

Όσον αφορά στις ακραίες αντιδράσεις, ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι «οι αντιδράσεις στη Μακεδονία προέρχονται από ελάχιστους». Εκτίμησε δε, ότι «οι μεθοδεύσεις αυτές γίνονται με την πλήρη ανοχή της ΝΔ και αυτό είναι επικίνδυνο. Δεν πρόκειται για μια διεκδίκηση κοινωνικών αιτημάτων, εμπεριέχει εθνικισμό, αλυτρωτισμό και ακραίες καταστάσεις. Κλείνουν τα μάτια τους σε ό,τι συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια», σχολίασε περαιτέρω. 

Παράλληλα επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση πήρε την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών γιατί διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ακουμπούσαν την καυτή πατάτα και γι’ αυτό φτάσαμε ως εδώ. Το θέμα συνδέεται με την ασφάλεια στα Βαλκάνια». Προέτρεψε δε, «να δοθεί μια απάντηση από όλο το δημοκρατικό σύστημα, δεν μπορούμε να βλέπουμε προσπάθεια ορμπανοποίησης στη χώρα μας. Στη χώρα μας κάποιοι ασπάζονται τις πρακτικές Όρμπαν. Το ΚΙΝΑΛ έχει μεγάλο μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει ότι βρίσκεται στην άλλη πλευρά, αφού θέλει τη νίκη της ΝΔ. Στην Ευρώπη γίνονται συνεργασίες πράσινων, κεντροαριστεράς, κόκκινων. Εδώ δεν το αντιλαμβάνονται» επανέλαβε..

Στη συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωστοποίησε ότι η πρότασή του είναι να αυξηθεί ο μισθός του οπλίτη στα 30 ευρώ τον μήνα και αναλογικά θα αυξηθεί για όσους στρατεύσιμους έχουν οικογένειες «εάν υπάρξουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμών που κάνει το οικονομικό επιτελείο. Είναι συμβολικό, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα σε αυτά τα παιδιά». 

Επίσης, δήλωσε πως η αύξηση του αριθμού των μονίμων στελεχών θα είναι στο πλαίσιο του 1 προς 1.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, αν θα προχωρήσουν, και κατά πόσο θα έχουμε μείωση στρατιωτικών δαπανών, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. ΜΟΕ ήδη υπάρχουν, το βασικό είναι να έχουν ισχύ. Το ζητούμενο είναι να μην αυξάνουμε τις εντάσεις». Υπενθύμισε δε, ότι «καταφέραμε με τον εξορθολογισμό δαπανών, την εξοικονόμηση πόρων και ταυτόχρονα με την αλλαγή του δόγματος, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι αποτελεσματικές, επαρκείς και με πολύ ισχυρό τρόπο αποτρεπτικές»

Read previous post:
Η Κορακάκη στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι

Η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκοποβολής που διεξάγεται στο...

Close