Το αληθινό είναι πάντα υπερβολικά απλό. Πρέπει να φτάνεις σ΄αυτό πάντα μέσα από το πολύπλοκο. George Sand, 1804-1876, Γαλλίδα συγγραφέας

Ο Λαφαζάνης στη Μόσχα: φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και εμπάργκο στην ατζέντα

30 Μαρτίου, 2015

Τη Μόσχα επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν πρωτίστως θέματα σχετικά με το φυσικό αέριο.

Πρόθεση του Έλληνα υπουργού φέρεται να είναι η επιδίωξη μείωσης της τιμής εισαγωγής του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι από τις υψηλότερες διεθνώς, ενώ εκκρεμεί και η πληρωμή του λεγόμενου “penalty” προς τους Ρώσους καθώς πέρυσι καταναλώθηκαν μικρότερες από τις συμφωνημένες ποσότητες.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι από την πλευρά τους αναμένεται να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους τόσο για τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες και άλλα ορυκτά στη χώρα μας, όσο και για το εγχείρημα προώθησης του αγωγού Turk Stream μέσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τέλος, στην ατζέντα των συναντήσεων φέρεται να βρίσκεται και το ζήτημα άρσης του ρωσικού εμπάργκο που έχει επιβληθεί στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη 8 Απριλίου θα είναι η σειρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη ρωσική πρωτεύουσα.

Read previous post:
Η ΟΒΕ δηλώνει πλήρως αντίθετη σε ενδεχόμενη αύξηση του ΕΦΚ για τα καύσιμα

Αντίθετη προς το σενάριο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα καύσιμα, δηλώνει μέσω ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών...

Close